Subota, 16 Rujan 2023 16:53

Odigrana 22. RIFIJADA - sportski susreti udruga računovođa i financijskih radnika Slavonije i Baranje

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

VELIKA - Udruga računovođa i financijskih djelatnika Požega bila je domaćinom 22. RIFIJADE - sportskih susreta udruga računovođa i financijskih djelatnika s područja Slavonije i Baranje ali i šire, gotovo cijela kontinentalna Hrvatska preko Zagreba i Varaždina. Požeška udruga osnovana je 1958. godine i trenutno ima 196 članova te vrlo aktivno radi.

Na RIFIJADI u Velikoj sudjelovalo je ukupno 15 ekipa sa više od 300 sudionika. Natjecalo se u 14 sportskih ali i neobičnih disciplina koje su tražile određene vještine u natjecanju, te u ekipnim i pojedinačnim natjecanjima: mali nogomet na nogometnom terenu veličkog stadiona, odbojka u dvorani OŠ, stolni tenis u prostorijama stadiona, viseća kuglana ispred stadiona, pikado u dvorištu stadiona, bela u šatoru, bacanje potkova ui košaricu na travnjaku stadiona, zabijanje čavala u deblo uz glavni travnjak na stadionu, graničar na glavnom igralištu, provlačenje kroz hula hop na stadionu, igra ponesi sve sa sobom na travnjaku, igra iznenađenja na travnjaku i kao posljednja ali i posebno zanimljiva i napeta je povlačenje užeta na zelenom travnjaku.

Sve je krenulo ujutro po dolasku ekipa, nakon prijave članova za sve su domaćini pripremili slavonski doručak, svečano postrojavanje svih sudionika na travnjaku stadiona, a u protokolu otvaranja sudjelovale su i veličke mažoretkinje s nekoliko plesnih točaka. Sve natjecatelja i goste pozdravila je predsjednica požeškog RIFD-a mr. sc. Sunčica Bajić, dužnosnici Saveza, a podršku su osobno dali načelnik općine Velika Robert Hofman kao domaćin i načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

 - Jedna od omiljenih društvenih aktivnosti članova naše Udruge je sudjelovanje na sportskim susretima računovođa i financijskih djelatnika Slavonije i Baranje. Na području Slavonije i Baranje djeluje desetak strukovnih udruga računovođa i financijskih djelatnika. Svake godine u rujnu mjesecu jedna udruga je domaćin i organizator sportskih susreta i druženja pod nazivom „Rifijada“. Temeljni cilj ovakvih susreta je širenje mreže poslovnih kontakata te razmjena iskustva između sudionika.

Ove godine na Sportsko rekreacijskom centru u Velikoj naša udruga je domaćin navedenih sportskih susreta te očekujemo 300 sudionika s područja Slavonije i Baranje, ali i iz središnje Hrvatske. Organizacija ovako značajne manifestacije podrazumijeva značajnu logističku podršku, ali i financijska sredstva. Svu logističku podršku volonterski obavljaju članovi Udruge, a troškovi cjelokupne organizacije se procjenjuju na 11.000 eura (najam šatora, troškovi prehrane i smještaja sudionika, glazba, sportski rekviziti, majice za organizatore i naše natjecatelje, nagrade za osvojena mjesta na natjecanjima…). Veći dio troškova financiramo iz vlastitih sredstava, a ostatak iz donacija - istakla je predsjednica Sunčica Bajić.

Sve je naravno završilo podjelom za najbolje ekipe i pojedince na natjecanjima u svih 14 kategorija koje je održano u Društvenom domu Velika, a uslijedila je svečana večera i druženje.