Ponedjeljak, 06 Studeni 2023 12:52

Judo klub "Slavonac" briljirao na vrlo jakom Međunarodnom turniru "Borsa Open" u Mostaru

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

ČAGLIN / MOSTAR (BiH) - Ovoga vikenda džudaši Judo kluba "Slavonac" iz Čaglina nastupili su na jednom na najjačih turnira u ovom dijelu Europe, u Mostaru pod nazivom „Borsa Open“. O tome koliko je turnir bio jak govori činjenica da je nastupilo 1.100 natjecatelja iz 27 država i 3 kontinenta.

Prvi dan natjecanja u subotu 4.11. Bruno Bluha i Filip Šutić nastupili su  u uzrastu dječaka do 11 godina u kategoriji do 34 kilograma, najbrojnijoj kategoriji koja je brojila 31 judaša. Bruno Bluha sa 5 fantastičnih pobjeda osvaja zlatnu medalju, dok je Filip Šutić sa 5 pobjeda i porazom osvojio brončanu medalju. O tome koliko su odlično odradili borbe govori činjenica da su redom padali predstavnici Bosne i Hercegovine, Poljske, Ukrajine, Crne Gore i Turske. U istom uzrastu u konkurenciji djevojčica do 40 kilograma nastupila je i Ema Blagojević koja je sa 3 pobjede i porazom došla u borbu za brončanu medalju sa predstavnicom Turske no na žalost gubi borbu i turnir završava na 5 mjestu. Odličan rezultat za Emu koja od cijele konkurencije trenira barem godinu dana manje nego ostali.

Drugi dana natjecanja u uzrastu do 15 godina nastupila je Lana Knaus u kategoriji do 57 kilograma. Lana je nakon 3 pobjede i poraza došla u borbu za brončanu medalju sa vrlo dobrom predstavnicom Grčke no Lana je pokazala zašto je državna prvakinja i vrlo brzo pobjeđuje borbu i osvaja brončanu medalju.

 - Zadovoljni smo odrađenim borbama i postignutim rezultatima jer na ovako jakom natjecanju doći sa 4 džudaša i osvojiti 3 medalje je dokaz da u klubu imamo odlične džudaše koji iz vikenda u vikend odlaze na natjecanja i pokazuju  kvalitetu - ističe voditelj ekipe na natjecanju i trener Judo kluba Slavonac Robert Garc.