Ponedjeljak, 18 Prosinac 2023 12:39

Košarkašice Plamen Požega pobjedom u Šibeniku postale jesenske prvakinje Premier lige

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

ŠIBENIK - U 11. kolu Premijer ženske košarkaške lige, košarkašice Plamen Požege slavile su na gostovanju kod Šibenika uvjerljivim rezultatom 66:92 (16:27, 16:25, 17:17, 17:23) i tako potvrdile naslov jesenskog prvaka s omjerom 10-1.

Bilo je to još jedno sjajno izdanje igračica Vladimira Englmana koje su u Šibenik došle sa samo jednim ciljem – po pobjedu! Domaći tim odlučno je ušao u susret te se u uvodne četiri minute držao u rezultatskom priključku. Nakon početnih minuta koje su protekle u dosta rastrzanoj igri s poprilično slabom realizacijom, Plamene u drugom dijelu prve četvrtine polako podižu ritam, što je domaćin sve teže mogao pratiti – pa je već nakon prve četvrtine imao dvoznamenkasti zaostatak od -11 (16-27).

Drugu četvrtinu ponovno bolje otvaraju Šibenčanke koje su serijom 8-0 prišle na samo -3 (24-27) u 12. minuti utakmice, no nalet domaćina bio je “kratkog daha”. Baš kao što je to bio slučaj u prvoj četvrtini Plamene su u važnim trenucima pokazale da su u ovom trenutku ipak daleko iskusniji i kvalitetniji tim od domaćina.

Samo nekoliko minuta maksimalnog zalaganja u drugom dijelu druge četvrtine ponovno je bilo dovoljno košarkašicama Plamen Požege da odbiju nalet domaćina, i do odlaska na odmor dodatno povećaju svoju prednost na +20 (52-32), što je u potpunosti usmjerilo dvoboj na našu stranu. Nakon toga drugo poluvrijeme nije ponudilo previše uzbuđenja i neizvjesnosti, cure su rutinski privele posao kraju i na koncu slavile s uvjerljivih +26.

Jelena Ivezić s 29 postignutih koševa još je jednom bila najefikasnija igrčica u našim redovima, a pored nje istakle su se čak tri igračice s “double-double” učinkom: Lea Miletić postigla je 25 poena uz 10 skokova, Emilija Podrug 18 poena uz 16 skokova te Nevena Vučković sa 11 poena i 10 skokova.

Prvenstvo se nastavlja gostovanjem u Zagrebu kod Trešnjevke 10. siječnja 2024. godine.