Subota, 06 Siječanj 2024 11:20

32. BOŽIĆNI TURNIR - Veterani Wiener osiguranja treći put zaredom osvojili požeški Božićni malonogometni turnir

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc je tijekom 10. natjecateljskog dana 32. BMNT "Požega 2023" odigrana finalna večer u veteranskoj konkurenciji . U susretu za 3. mjesto Kelvin je svladao Autodijelove Barišić rezulatom 3:2 (1:0). Kelvin je poveo u 13. minuti pogotkom svog najboljeg strijelca Drage Markovića koji je tri minute poslije povećao prenost svojim drugim pogotkom za 2:0.

Na 2:1 smanjio je Željko Ikić u 22. minuti, a prednost Kelvina na dva razlike vratio je Štefo Odobašić pogotkom za 3:1. u 24. minuti. Tri minute prije kraja Marin Šarić smanjio je na 3:2 ali "Barišići" do kraja nisu uspjeli postići još jedan pogodak za izjednačenje koji bi im donio penale. 

Pehare ekipama Autodijelova Barišić i Kelvina za 4. i 3. mjesto uručio je ispred organizatora dopredsjednik Požeškog športskog saveza Darko Zovko. "Barišići" su osvojili novčanu nagradu od 100 eura odnosno povratak kotizacije dok je Kelvin osvojio nagradu u visini 200 eura. 

Treću godinu zaredom finale su igrali Wiener osiguranje i Alabama, a isto tako treći put je pobjednik ekipa Wiener osiguranja koja se sada izjednačila s Rampom po broju naslova. Finale u prvom poluvremenu nije ponudilo pogotke, a povela je Alabama u 20. minuti pogotkom Jurice Bešlića nakon asistencije Krešimira Brkića prilikom izvođenja kornera.

Već u 21. minuti Wiener je izjednačio pogotkom Tomislava Topalovića iz penala kojeg je i izborio nakon što ga je srušio Jurica Bešlić. Nakon izvođenja kornera Tomislav Renka je u 24 minuti doveo Wiener u vodstvo, a konačnih 3:1 postavio je Dalibor Bardač u 26.minuti.

Alabama više nije imala snage za povratak u utakmicu, a finale je presudila duža klupa Wienera koji je imao više igrača za rotaciju te je svježiji dočekao posljednjih desetak minuta susreta što se na kraju pokazalo ključnim.

Alabama je osvojila nagradu od 300 eura, a Wiener osiguranje prvu nagradu u visini od 600 eura. Najbolji igrač turnira je Tomislav Topalović koji je i najbolji strijelac sa 10 pogodaka dok je najbolji vratar njegov suigrač Robert Vidakušić. Pehare finalistima kao i najboljim pojedincima turnira uručio je predsjednik Požeškog športskog saveza i predsjednik Organizcijskog odbora turnira Nino Abramović. 

Ekipe Autodijelova Barišić, Kelvina i Alabame sada se okreću "domaćem prvenstvu" odnosno obvezama u Malonogometnoj ligi veterana Požega čiji je nastavak prvenstva predviđen za 14. 01. 2024. kada će se igrati sve utakmice 10. kola. Te tri ekipe trenutno se i nalaze na prva tri mjesta na ljestvici. 

Petak, 05. 01. 2024. – 10. Dan - Završna večer - Veterani

Utakmica za 3. mjesto : Autodijelovi Barišić - Kelvin 2:3 (Željko Ikić, Marin Šarić / Drago Marković 2, Štefo Odobašić)

Finale : Wiener osiguranje - Alabama 3:1 (Tomislav Topalović, Tomislav Renka, Dalibor Bardač / Jurica Bešlić) 

 POREDAK STRIJELACA - VETERANI 

10 pogodaka

Tomislav Topalović (Wiener osiguranje)

9 pogodaka

Drago Marković (Kelvin), Jurica Bešlić (Alabama)

 5 pogodaka

Davor Kaurić (Kelvin)