Ponedjeljak, 05 Veljača 2024 09:07

Tim KBK "Borac" uspješan na turniru Moslavac Open, 7 odličja, Ivano i Cristiano zlatni!

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)
POPOVAČA - Natjecatelji Kickboxing kluba "Borac" Požega nastupili su na Turniru Moslavac Open 2024. u Popovači. Tim je ovaj puta izašao sa 7 natjecatelja, koji su se borili u dvije discipline. Tako su po prvi put nastupili sada naši najmlađi natjecatelji (8 godina), Cristiano Lončarević i Kiril Vujasinović u disciplini Point Fighting. Cristiano je sa svojom borbom otvorio turnir, gdje sa 11:3 dominantno pobjeđuje suparnika te tako osvaja prvo zlato u životu, ali i prvo za KBK Borac u najmlađim uzrastima!
20240203 173532
 
Sljedeći nastupa Kiril, koji je imao veliku konkurenciju u kategoriji. Međutim, to ga nije spriječilo da pobijedi prvu borbu te osigura medalju. Prvu borbu Kiril također dominantno pobjeđuje s rezultatom 8:3. U polufinalu je zaustavljen od strane dosta iskusnijeg borca te osvaja broncu.
Uslijedili su nastupi kadeta, koji su se natjecali u disciplini Kick Light.  - Prvi na red dolazi naš "adut" Ivano Đevlan, koji po prvi puta nastupa u apsolutnoj kategoriji. Superiorno pobjeđuje u polufinalu suparnika iz Zaboka, dok mu je finale predao drugi finalist zbog ozljede. Ivano tako osvaja zlato i potvrđuje svoj status za nastavak sezone. Nakon toga nastupili su stariji kadeti Leon Lončarević i Ivan Kraljević, koji su u polufinalu "naletili" na rangirane borce, međutim hrabro su se borili i zadali su velike probleme suparnicima.20240203 101145
 
 
Tako je Kraljević veći dio borbe bio u vodstvu, i to sa više uspješnih čišćenja, dok je Leon započeo borbu sa čistim kružnim udarcem u glavu u 3. sekundi borbe.
Nastupili su potom i naši mlađi kadeti Kristijan Gojković i Roberto Vala, koji su nakon žestokih i tijesnih borbi zaustavljeni u polufinalu. Leon, Ivan, Kristijan i Roberto su tako osvojili bronce, međutim ovo je njihova prva sezona i napredak njihovom performansu je odličan. Napredak teče prema planu, dečki su sve oštriji i spremniji za nadolazeća velika natjecanja. Posebno je znakovito što su oba najmlađa borca pobijedili u svojim prvim borbama, što je velika motivacija za nastavak natjecateljskog puta - ispričao je trener kluba Matej Babić. 
Screenshot 20240204 125924 Instagram