Četvrtak, 28 Ožujak 2024 09:39

Članovi Ronilačkog kluba Požega proteklog vikenda posjetili najdublji bazen na svijetu u talijanskom Millepiniju

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

MILLEPINI / ITALIJA - Članovi Ronilačkog kluba Požega imali su zanimljivu ronilačku avanturu tijekom proteklog vikenda. Zvonimir Gašpar, Daniel Čorak i Zdenko Oroz su posjetili su najdublji bazen na svijetu Y-40 The Deep Joy koji se nalazi u talijanskim termama Millepini. Ime bazena objašnjava njegovu dubinu tunela koji seže 40 metara. 

GOPR0126Titulu najdubljeg je ponio u svibnju 2014.godine kada je otvoren i tad je prestigao belgijski bazen koji je dubok 34,5 metra. Bazen ima nekoliko katova, puni se s termalnom vodom pa je ugodna temperatura za ronjenje.U bazenu postoji i nekoliko platformi na različitim dubinama te četiri špilje.

„Po prvi put smo imali priliku roniti u takvom bazenu i apsolutno smo oduševljeni organizacijom, objektom, kvalitetom vode i samim iskustvom ronjenja. Nas trojica smo bili nešto kao izvidnica jer nam je želja da to ronjenje bude tradicija u našem klubu i da ga iskuse svi članovi kluba u zimskom periodu dok još nemamo eko akcija i ostalih ljetnih aktivnosti" - poručili su ronioci Požege.