Četvrtak, 14 Studeni 2013 16:06

Slavija spremna za županijski derbi

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

PLETERNICA – Pleternička NK Slavija nakon neriješene utakmice s Đakovom-Croatiom i dalje je prvi na ljestvici 3. HNL – istok, ali s istim brojem bodova kao i Lipik te BSK. U subotu se u Požegi igra županijski derbi, a kako doznajemo od Dalibora Bognara, trenera Slavije, u potpunosti su spremni za utakmicu iako imaju nekoliko povrijeđenih igrača.

-   Na prošloj su se utakmici povrijedili Davor Žafaranić, Majstorović, a Marčinković nije trenirao dva dana zbog grubljeg starta. Imamo još tri dana do utakmice pa se nadam da će barem dvojica od trojice ipak bit sposobni za derbi – kaže Bognar naglasivši da je Slavonija protekle sezone pobijedila u obje prvenstvene utakmice, ali to ništa ne znači jer je riječ o sasvim drugoj utakmicu uz sasvim druge okolnosti.

Pleterničani će pokušati ostati neporaženi kao i u protekla tri zadnja kola,a tko bude imao više sreće, tvrdi Bognar, taj će i pobijediti jer je riječ o samo jednoj utakmici u nizu od ukupnio 15 u jesenskom dijelu prvenstva.

-    Utakmice su to koje se ne mogu ničim iznenaditi, igrači obje momčadi odlično se poznaju i često igraju u malonogometnim momčadima. Tko bude imao bolji dan i raspoloženije igrače taj će doći do bodova. Naravno, volio bih da to budemo mi. Ne bih volio dizati tenzije i najavljivati ratničke utakmice– rekao je strateg Slavije.

Ne treba zaboraviti da ljubitelji nogometa vole derbije, a subotnji započinje u 14,30 sati na stadionu ŠNK Slavonija Požega. Nakon derbija Slaviju čeka domaćinska utakmica s Otokom te gostujuću protiv Antina. Pleterničani su već šest kola na prvom mjestu što ipak govori o njihovoj kvaliteti.

Ali, puno je momčadi blizu i može se dogoditi da na kraju završimo na četvrtom ili petom mjestu. Mislim da smo odigrali jednu dobru polusezonu i do sada „zaradili“ 25 bodova, a još nam je potrebno barem 4,5 što bi bilo 30 bodova. To bi bilo ravno podvigu ove pomlađene momčadi, a već sada možemo priznati da smo ispunili jesenski plan – zaključio je Bognar.