Ponedjeljak, 30 Siječanj 2012 10:35

Rukometaši su mogli više

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

RK POŽEGA NAKON JESENSKOG DIJELA PRVENSTVA U 2. HRL SJEVER   -

POŽEGA - Rukometaši Požege nakon jesenskog dijela prvenstva u 2. HRL sjever osvojili su 10 bodova kao i Nova Gradiška i Đurđenovac, ali zbog slabije gol razlike pripalo im je deveto mjesto. Da li je to uspjeh ili ne razgovarali smo s trenerom RK Požega Dariom Anićem.

- Prihvatili ste se vođenja momčadi i treniranja neposredno pred početak prvenstva, bez da ste odradili bazične pripreme. Nije li to bilo dosta hrabro i što ste zatekli ?anic

- Prihvatio sam ekipu tjedan dana pred prvenstvo. Nisam mogao odbiti upravu kluba nakon što je Brkić podnio ostavku. Prihvatio sam izazov i nije mi žao. Momčad je bila u smislu fizičke pripremljenosti u dosta lošem stanju. Imamo u momčadi dosta igrača studenata, koji su izvan Požege i to se ponavlja iz godine u godinu. Osim njih dva igrača dolaze iz Slavonskog Broda, i njih uglavnom vidim samo vikendom, tako da je stanje bilo dosta teško. Ipak pred sam početak prvenstva došao nam je golman Bubalo i iz Zagreba se vratio Galić, pa je ipak situacija bila malo bolja.

- Start je bio dosta slab. U prva tri kola, dvije utakmice u gostima i jedna kod kuće i tri poraza. Kako to komentirate?

- Izgubili smo dvije utakmice u gostima s ekipama koje su po kvaliteti u našem rangu Viro Virovitica i Borovo, ali upravo zbog nepripremljenosti momčadi utakmice smo izgubili. U 3. kolu poraženi smo od KTC-a, koja je po meni najbolja u ligi uz Ivansku. Poraz od jednog pogotka razlike je bio dosta nesretan jer smo mi bili u prilici osvojiti bodove, ali našim greškama je utakmica izgubljena.

- Požega je igrala pet utakmica kao domaćin i šest puta u gostima. Ostvarena jedna pobjeda u gostima, a doživjeli ste jedan poraz na svom terenu. Da li je 10 osvojenih bodova u jesenskom dijelu prvenstva realnost ove momčadi?

- Mislim da nije. Po meni je realnost pobjeda više. Kiksali smo u Ivankovu, jer smo bolja momčad od njih. Da smo to pobijedili bili bi 5 ekipa prvenstva i to bi nas u ovom trenutku zadovoljilo.

- Kada počinju pripreme za drugi dio prvenstva?

- Mi smo već 3. siječnja krenuli u dvoranu odmah nakon što završio malonogometni turnir i praktički smo počeli s pripremama. No nama već slijedeći vikend odlazi 8 igrača na studije u Zagreb i neće s nama trenirati. Dakle opet smo prisiljeni «kemijati» i improvizirati. Drugi dio prvenstva bi trebao početi krajem veljače i do tada planiram šest pripremnih utakmica, a s kojim će se igračima te utakmice igrati teško sada mogu reći. Bio bi sretan da se na barem na dva treninga tjedno nađe više igrača koji studiraju, jer tako bi barem malo mogli raditi na boljoj fizičkoj i taktičkoj pripremi.

- Koji plasman RK Požega očekujete na kraju prvenstva?

- Zadovoljilo bi me 6. ili 7. mjesto, jer mislim da naša momčad može i više, ali s obzirom na okolnosti to bi bilo nekako realno. Već sada znam da niti u drugom dijelu prvenstva neću imati niti jednom kompletnu momčad na treningu, a to ipak malo frustrira. Ali što se tu može, mi iz ove kože nemamo kuda i dalje ćemo biti veliki improvizatori.

Josip Neferović