Srijeda, 16 Travanj 2014 10:27

Kup Hrvatske u ženskoj gimnastici - 1. kolo

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

BELI MANASTIR - U organizaciji Gimnastičkog društva Beli Manastir, dana 12. travnja održano je 1. kolo KUP-a Hrvatske, regija Istok "C" i "B" program u ženskoj sportskoj gimnastici. Na natjecanju su sudjelovali slijedeći klubovi: GD Beli Manastir, GD "Hrvatski sokol" Valpovo, GK Vukovar, GD Žito Osijek, GK Fit Đakovo, GK "Sokol" Slav. Brod, GK "Hrvatski Sokol" Vinkovci, GK Inova Gim Osijek, GD "Sokol" Požega i GD "Pleter" Pleternica. Ukupno je bilo 108 natjecateljica u "C" programu te samo 6 natjecateljica "B" programa.
GD Pleter Pleternica: mlađe kadetkinje "C"; Lana Majetić, Helena Obradović, Ena Jeličić Meter i Anja Devčić osvojile su 4. mjesto, a na postolje zasluženo stale Osječanke iz GD Žito i GK Inova Gim te GK Sokol Slav. Brod.
Kadetkinje "C" su u konkurenciji 6 klubova osvojile 2. mjesto. Bolje su bile samo natjecateljice iz GK Inova Gim Osijek. Ekipu su činile Josipa Majetić, Nikolina Vidović, Madlen Majetić, Laura Pamer i Ines Pavlović, koje su prvi puta sudjelovale na natjecanju kao kadetkinje.
Juniorka „C“ Terezija Obradović je osvojila 9. mjesto, a seniorka u „B“ programu Anitu Čuljak je osvojila 1. mjesto kao jedina natjecateljica u toj kategoriji.
1 kolo žsg- Na žalost vrlo je malo natjecateljica u B programu. Ljestvica je podignuta vrlo visoko, a B program je sve teži i sve bliži vrhunskoj gimnastici tj. A programu, a većina klubova nema adekvatne uvjete da bi se upustili u takve izazove – istakla je Lidija Lončarević, trenerica GD Pleter iz Pleternice.
GD Sokol Požega: u „C“ programu, u kategoriji mlađih kadetkinja natjecale su Tea Čavec i Marija Ljubica Nosić. U kategoriji kadetkinja C programa natjecale su se Jelena Nigović, Antonija Nigović, Helena Biondić i Lorena Kukić. U kategoriji juniorki C programa natjecala se Tina Tušek.
U „B“ programu natjecale su se juniorke Andrea Došlić koja je osvojila 3. mjesto i Tonka Pavelić 4. mjesto.