Nedjelja, 25 Svibanj 2014 12:01

Požeški trkači na maratonu u Pragu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Nakon prošlogodišnjeg sudjelovanja na poznatom Bečkom maratonu ove godine četiri požeška dugoprugaša sudjelovali su na maratonu u Pragu. Ovoga puta su sva četvorica, Hrvoje Jagetić, Darijo Ledić, Krunoslav Pavić i Dinko Zima sudjelovala na maratonskoj utrci duljine 42,195 km.
- Ove godine je na maratonu sudjelovalo preko 10 000 natjecatelja na jednom od vjerojatno najslikovitijih maratona u Europi! Taj maraton je isto u kategoriji zlatnih maratona od kojih se u Europi trči samo šest. Navedeni članovi AK Požega zadovoljni su istrčanim rezultatima, a posebice su puni dojmova o ljepoti staze u Pragu. Utrka počinje i završava na poznatom Starogradskom trgu, točno ispod Astronomskog sata. Sama trasa staze vodi većinom kroz središte grada i upravo je fascinantno vidjeti na svim mostovima ljude kako trče. Start je bio obilježen zvucima Smetanine Vltave od kojih vam se naježi koža, uz stazu je bilo osamnaest postaja sa glazbom , a ljudi bodre sve natjecatelje. Fascinantno je vidjeti koliko je trkačima stalo proći kroz cilj jer neki plaču od sreće. U takvim uvjetima bilo bi gotovo nemoguće ne postići dobar rezultat - priča Dinko Zima kojemu je ovo četvrti istrčani maraton, ali je posljednjeg trčao davne 1999. godine na Plitvičkim jezerima.
Od Požežana najbolji je bio Darijo Ledić sa vremenom 3:26.29 (454. u kategoriji), zatim slijede Hrvoje Jagetić 3:34.17 (613. u kategoriji), Dinko Zima 3:40.59 (334. u kategoriji) te Krunoslav Pavić 3:55.38 (1.141. u kategoriji). Atletičari nastavljaju sa treninzima i pripremama za iduće nastupe, a sljedeći maraton pripremaju za jesen u Budimpešti.