Ponedjeljak, 26 Svibanj 2014 10:25

NK Lipa prihod od utakmice darovala za poplavljene

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Nakon 40 godina plasman u 1. ŽNL  

 STARA LIPA – Debi utakmicom u kojemu su nogometaši NK Lipa pobijedili direktnog protivnika NK Slaven iz Gradca sa 1:0 donio im je kolo prije kraja prvo mjesto u 2. ŽNL i plasman u viši rang, 1. ŽNL požeško-slavonsku. To bi bio u 40 godina kluba najviši plasman koji su do sada ostvarili. Kako će to biti upravo u godini kada NK Lipa slavi i svoju obljetnicu 40 godina postojanja kluba, razlog za slavlje bit će i veći.
No u ovoj derbi utakmici uprava Kluba je donijela i jednu hvale vrijednu odluku, da se sav prihod od utakmice, koja je već unaprijed najavljivala da će biti dobro posjećena, donira za pomoć poplavljenim stanovnicima iz Gradca.
- Mi kao nogometni klub odlučili smo da se priključimo brojnim akcijama skupljanja pomoći za postradale u ovim nedavnim poplavama, i prihod od utakmice u iznosu od 1.700 kuna darivali smo predsjedniku NK Slaven iz Gradca, da oni pomoć rasporede najugroženijima. Danas smo najsretniji jer smo uspjeli u svom naumu, da u direktnoj borbi osvojimo prvenstvo 2. ŽNL. i plasman u viši rang. Do sada smo već nekoliko puta bili na domak tom cilju, ali smo uvijek u završnoj utakmici izgubili. Ove godine igramo dobro, bili smo i jesenski pobjednik lige, pa je bilo za očekivati da ćemo se konačno plasirati i u rang više. Kako ove godine slavimo i 40. godišnjicu postojanja kluba to nam je najbolja čestitka – istakao je predsjednik NK Lipa Vinko Mijatović, koji je čestitao svim igračima na fer i korektnoj borbi, te brojnim gledateljima koji su svojim dolaskom i navijanjem pomogli klubu, a odazvali se i svi humanitarnoj akciji.