Nedjelja, 22 Ožujak 2015 12:26

Dva puta stizali rezultat a na kraju slavili

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL - istok - 19. kolo -

 SLAVIJA - MLADOST (A)   3:2  (1:2)

PLETERNICA - Stadion S. Z. Šivo. Gledatelja 150, sudac Lovrić (Đakovo).

STRIJELCI: 0:1 Severović (28), 1:1 Žuljević (31), 1:2 Jančić (40), 2:2 Žuljević (50), 3:2 Marčinković (82).

SLAVIJA: Petković, Nikolaš, Ergotić, Jelčić, Majstorović, Žuljević (88. Abramović), Antunović, Valentić, Šubara  (51.Tokić), Marčinković, Jakovljević (75. M. Peharda). Trener: Dalibor Bognar.

MLADOST: Pintarić, Maras, Stojanović, (67. Ivanković), Lovrić, Kuzmić, Cerovski (12. Knezović), Kujundžija, Filipović, Severović, Andričević, Jančić. Trener: Milan Janković.

IGRAČ UTAKMICE: Tomislav Žuljević (Slavija).

ŽUTI KARTONI: Žuljević (Slavija), Andričević, Lovrić (Madost).

Nakon mirne i komotne utakmice kontra Đakova u drugoj vezanoj domaćoj utakmici dramatična utakmica zbog koje se većini gledatelja ubrzao puls i povećao tlak. Derbi prvoplasiranog i trećeplasiranog ponudio je puno uzbuđenja, prigoda, pogodaka i preokreta („iz dva u jedan“ ). Dva pogotka i dva vodstva gostiju nisu im bila na kraju dovoljna niti za bod. Slavija se dva puta vraćala u utakmicu da bi u finišu susreta došli i do sva tri boda. Gosti su se pokazali kao najhrabrija momčad koja je gostovala u Pleternici, čvrsti i beskompromisni u svakom kontaktu nametnuli su se kao da su oni domaćini te poveli nakon velike pogreške Ergotića koji je nehotice idealno asistirao Severoviću koji gađa malu mrežu nemoćnog Petkovića. Ergotić se odmah u idućem napadu iskupio krasnim prodorom nakon odličnog dodavanja Jakovljevića nakon kojega je oštrim prizemnim ubacivanjem asistirao ovoga puta svom suigraču Žuljeviću. Gosti ponovo vode nakon udarca Jančića koji je okrznuo Nikolaša te uhvatio Petkovića na krivoj nozi. Na otvaranju drugog dijela Antunović je šutirao iskosa s desne strane, Pintarić odbija, a Žuljević je najbliži te postiže svoj drugi pogodak za drugo izjednačenje. Slavija se ne zadovoljava bodom, steže obruč oko obrane gostiju i nakon nekoliko neiskorištenih prigoda uporni Antunović po tko zna koji puta prenosi loptu glavom, Marčinković izlazi sam pred Pintarića i rutinirano lijevom nogom šalje loptu u njegovu desnu stranu. Teška i s puno muke izborena pobjeda na kraju je bila poprilično slatka za Pleterničane jer je najbliži pratitelj Mladost iz Ždralova osvojio samo bod na gostovanju pa se liderska prednost i povećala.

Tekst: Pe. Čuljak Foto: Alen Protić