Nedjelja, 24 Svibanj 2015 10:34

Najuspješniji umirovljenici MU Brestovac

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

14. SPORTSKE IGRE MATICE UMIROVLJENIKA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE - 

 PAKRAC – Na sportskim borilištima i prostoru Hrvatskog doma dr. Franjo Tuđman u Pakracu održane su 14. Sportske igre Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije koju čini 11 MU općina i gradova.

– Na ovim igrama učestvovalo je ukupno 170 natjecatelja iz svih naših 11 matica, a natjecali smo se u pikadu, ženske ekipe te kuglanju, streljaštvu i šahu, muške ekipe. Natjecanje je odlično prošlo uz veliki žar natjecatelja i bučno navijanje i žustro bodrenje članova ekipa kao da je pravo državno natjecanje – istakao je predsjednik županijske MU Zvonko Čorak. Matica ima u planu za jesen održati natjecanje pjevačkih zborova na nivou županije, a najbolji zborovi odlaze na državno natjecanje.

 Nakon cijelo dopodnevnog natjecanja dobili smo i pobjednike. U pikadu prvo mjesto zauzela je ekipa MU Orljava iz Brestovca ispred ekipe Pakrac-Lipik, a pojedinačno medalje su za najbolja tri mjesta dobile Nada Grgić iz MU Orljava, Štefanija Čiček iz MU Jakšić te Ruža Vulinović iz Pakraca.

 U streljaštvu ekipno najbolji su bili iz MU Brestovac, ispred MU Požega, a pojedinačno prva tri mjesta i medalje osvojili su Ivica Ratkovski iz MU Brestovac, Tomislav Galović MU Požega te Vladimir Vuković MU Kaptol.

 Najbolji kuglači ponovno su se pokazali iz MU Brestovac već nekoliko godina za redom, ispred ekipe Pakrac-Lipik a pojedinačno prva tri mjesta i medalje osvojili su Darko Zovko MU Brestovac, Marko Marjanović MU Orljavac te Josip Nevrli MU Brestovac.

Kod šaha se ponovno među najboljima nalazi ekipa iz MU Jakšić, ispred ekipe Pakraca i Velike, a pojedinačno prva tri mjesta i medalje osvojili su Nikola Brekalo MU Jakšić, Branko Tucaković i Ivan Blažević iz MU Velika.

 Ukupni pobjednik tako je po već nekoliko godina unazad ponovno postala ekipa matice umirovljenika Brestovac, koja je osvojila i veliki pehar natjecanja, druga je ekipa MU Pakrac-Lipik, a treće mjesto je osvojila ekipa MU Jakšić. nakon dodjele priznanja nastavilo se veselje i slavlje uz ručak i glazbu. Ubrzo je i plesni podij bio pun i po ničemu nije odavalo da je to veselje umirovljenika, jer na ples i slavonsko kolo izađu svi.

Tekst/foto: Vladimir Protić