Ponedjeljak, 09 Travanj 2012 18:56

Biciklisti iz 8 država vozili po Istri

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

KUP HRVATSKE U BRDSKOM BICIKLIZMU  -

PREMANTURA – Prva utrka za Kup hrvatske u brdskom biciklizmu vožena je istarskim stazama u Premanturi, a trka je imala međunarodni karakter jer su vozili biciklisti iz Rusije, Češke, Mađarske, Italije, Austrije, Slovenije, Grčke i Hrvatske. Na trci je sudjelovalo i 6 biciklista požeškog kluba Luks racing team. Vožena je na šumskoj stazi dugoj 5 km.DSC_0106

- U kategoriji Kadet natjecala se naša mlada biciklistica Dea Pavičić koja je u utrci od 15 km zauzela prvo mjesto među ženskim kadetima. U kategoriji Junior naš klub predstavljala su tri biciklista i to, Marko Radoš, Krešimir Banović i Antonio Rusan koji utrku završava na 4.mjestu. Krešimir Banović buši gumu u čak dva kruga ali ipak završava utrku. U najjačoj kategoriji i u najjačoj utrci dana naš klub je imao Mateja Skuzina (završio sedmi)  i Brunu Šimčika (završio jedanaesti) – rekao je Igor Marač, predsjednik Luks racing teama i dodao - Ovim rezultatima naš klub je pokazao da ove sezone možemo računati na dobre rezultate u Kupu Hrvatske i da se možemo nadati dobroj prezentaciji i vožnjama naših biciklista, a samim time i rezultatima vrijednim na razini prve Hrvatske biciklističke lige.

Vožena i Slavonska liga

Isti dan dio natjecatelja Luks racing teama se natjecao i u prvoj utrci Slavonske lige koja je vožena u Slavonskom Brodu. Sudjelovali su biciklisti Stjepan Franekić u kategoriji Elite, Krešimir Pavičić  kategoriji Master, Borna Begović u kategoriji Junior i Josip Jurić u kategoriji Sport, koji je uspio odvoziti do prvog mjesta i zauzeo postolje.