Nedjelja, 03 Lipanj 2012 13:30

Prikupljeno 18.450 kn za dovršenje crkve

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

MEĐUNARODNI HUMANITARNI NOGOMETNI TURNIR VETERANA  -

VIDOVCI – Želeći ubrzati dovršenje svoje crkve sv. Ivana Krstitelja u Vidovcima tamošnji NK Dinamo i Župni Caritas uz pokroviteljstvo grada Požege organizirali su međunarodni humanitarni nogometni turnir veterana. Na turnir su se odazvale ekipe NK Sokoly iz Češke Republike, NK Perušić iz Perušića u Lici, NK Vallis aurea iz Kutjeva s domaćim igračima iz Požeštine i veterani NK Dinama.

P5271887Turnir je otvorio požeški gradonačelnik Zdravko Ronko, zahvalivši se svim sudionicima na učestvovanju i njihovoj humanitarnoj nakani da pomognu. Učesnike turnira pozdravio je i zamjenik ministra zdravlja mr. sc. Marijan Cesarik i župnik vidovačke župe vlč. Nedjeljko Androš.

Nakon odigravanja turnira u međusobnim utakmicama najbolji su se pokazali nogometaši NK Vallis Aurea, ekipa koja ima najviše nogometnih utakmica u nogama i ekipa koja učestvuje na turnirima u inozemstvu. Drugo mjesto su zauzeli vrijedni veterani domaćina NK Dinamo, treće mjesto su osvojili Ličani NK Perušić, a četvrto mjesto gosti iz Češke.

Kako su se u cjelokupnu akciju uključile i žene iz vidovačke župe u prodaji kolača koje su same pekle, a prodano je i 1.200 ulaznica, ukupan prihod od turnira iznosi 18.450,00 kuna koji je predan za dovršenje i uređenje crkve.

P5271884