Ponedjeljak, 11 Lipanj 2012 11:32

Požega burno slavila pobjedu Hrvatske

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

UTAKMICA SE GLEDALA U BROJNIM POŽEŠKIM KAFIĆIMA SA SVOM NAVIJAČKOM OPREMOM  -

POŽEGA – Utakmicu naše reprezentacije protiv Irske svi su očekivali s nestrpljenjem, a u zadnje vrijeme sve više je popularno da se utakmice gledaju na otvorenom, u kafićima, na terasama. Gotovo sve terase požeških kafića koji su organizirali gledanje utakmice su bile popunjene, svi u navijačkim bojama, makar s jednim navijačkim rekvizitom, a bilo je i onih pravih fanova koji su bili potpuno u stilu reprezentacije. Navijalo se burno i prije utakmice a tu je bilo i obvezno pivo.

P6113504Organizirane dočeke team Ožujskog je popratio u Porinu i Westu, gdje su hostese nagrađivale majicama, kapama, rekvizitima za navijanje, zastavicama i presvlakama za retrovizore. Na obje terase tako se okupilo zaista mnogo navijača, kojima je trebala samo dobra utakmica, a dobili smo je već od prve minute, što je atmosferu još više zagrijalo.

P6113589Organizirano gledanje utakmice i navijanje organizirano je i u Zlatnom lugu, gdje je također Ožujsko bilo pokrovitelj, a Zlatni lug je pripremio i niz nagrada za sve posjetitelje. Osigurana je i cijela gajba piva za onoga tko je pogodio rezultat utakmice. Vrlo burno se navijalo već od prvog zgoditka.

Nakon utakmice središnji gradski trg sv. Trojstva je postao stjecište svih navijača, koji su došli burno proslaviti našu pobjedu u prvoj utakmici na Europskom prvenstvu. Kolone navijača iz kafića stizale su na trg, na kojemu su već škripale gume, svirale sirene, turirali motori, a u zraku se osjećao miris benzina i guma, malo i kvačila, ali što se može. Navijači su zaustavili promet a propuštali su samo jedno po jedno vozilo ispod hrvatske zastave, naravno da su ga prije dobro prodrmali. Iz svih vozila bučno se navijalo, a bilo ih je i na krovovima vozila, iz prtljažnika, na haubama. Sva sreća da nije nitko ozlijeđen, tako da je veselje prošlo u redu.