Utorak, 03 Srpanj 2012 12:55

Za bolji futsal u Požegi

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POKRENUTA INICIJATIVA ZA BOLJU ORGANIZACIJU MALOG NOGOMETA  -

POŽEGA - U nedjelju je u Požegi održan sastanak predstavnika inicijative «Za bolji futsal» i županijskih malonogometnih klubova. U prostorijama NK Požega na Sportsko – rekreacijskom centru okupilo se desetak predstavnika naših klubova koji su dali podršku ovoj inicijativi koja će u desetak dana obići cijelu Hrvatsku. Skupina iskusnih malonogometnih djelatnika želi pripremiti dokument o razvoju hrvatskog malog nogometa na svim razinama i predati ga novom predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza. Bivši izbornik Hrvatske malonogometne reprezentacije Mićo Martić i reprezentativac Matija Đulvat predstavili su nazočnima svoj program, prijedloge za boljitak hrvatskog futsala te se upoznali sa problematikom požeškog futsala.

Naši predstavnici jednoglasno su ustvrdili da je rak rana požeškog futsala nedostatak dvoranskog prostora te da bi bila potrebna jedna dvorana u gradu Požegi samo za malonogometne klubove, njihove treninge, turnire i lige kao i za školu futsala za najmlađe polaznike. Požega je također jedini županijski centar koji nema igralište sa umjetnom travom odgovarajućih dimenzija 40x20 metara na kojem bi se mogle igrati službene utakmice futsala ( u gradu postoje samo tri mala dječja igrališta minijaturnih dimenzija).

Na sastanku je naglašena odlična organizacija 1. i 2. Županijske malonogometne lige i Županijskog malonogometnog kupa. Požeško – slavonska županija je jedna od osam županija u Hrvatskoj u kojima se igraju službene lige pod ingerencijom HNS-a. Cilj inicijative «Za bolji futsal» je da se i u preostalih 12 županija krene sa odigravanjem službenih liga. Zaključak sastanka je da će svi požeški malonogometni klubovi podržati inicijativu «Za bolji futsal» i kada se pripremi konačni dokument svoju podršku ovjeriti potpisima odgovornih osoba i pečatima svojih klubova.    (J. Bešlić)