Ponedjeljak, 09 Srpanj 2012 13:59

Euforija u gledalištu, fantazija na terenu, medalje oko vrata…

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

USPJEH ARSENALOVE ŠKOLE NOGOMETA U GRČKOJ  -

DELFI – Euforiju u gledalištu bilo je teško obuzdati kada je momčad U13 Arsenalove škole nogometa u finalu elitnog šestog po redu turnira Xenophanes protiv Olimpica iz albanske Tirane, nakon regularnih 1:1 i nakon penala pobijedila 4:2 i osvojila prestižni pokal. Veliki je to uspjeh i fantazija na travnjaku talentiranih nogometaša koji dolaze iz cijele Hrvatske, od Ludbrega pa do Otoka i Pakraca. Gol u regularnom dijelu djelo je Josipa Blažića, a u penalima precizni su bili Marko Divković, Franko Zandona i Fabio Car.

detalj- Naš vratar obranio je jedan udarac dok su Albanci dvaput promašili cijeli gol. Jako smo zadovoljni zalaganjem i igrom koju su prikazali naši dečki. Dali su sve od sebe i zbog toga nas je i pomazila sreća tijekom ruleta penala. Došli smo se pokazati u najboljem svjetlu i to smo uspjeli što dokazuje da jedan naš igrač na kraju ostaje u Arsenalovoj akademiji narednih nekoliko godina – istaknuo je Damir Filipović koji je zajedno s Ivicom Vidovićem vodio momčad.

divkovi_u_napaduNije prvo mjesto U13 momčadi jedino dobro što se dogodilo u Grčkoj. Momčad U15 u finalu je izgubila u borbi s momčadi Arsenalove elitne akademije iz Loutrakija rezultatom 2:1 (strijelac Mikić). Hrvatski Arsenalovci pokazali su dostojnu igru, ali jednostavno nije išlo, iako je bilo pregršt prilika, kažu treneri Zlatko Vuković iz Virovitice i Petar Čuljak iz Pleternice.

gomeri_vodi_loptuU povratku prema domovini, odigrane su i dvije prijateljske utakmice protiv Škole nogometa beogradskog Partizana. Na Dojranskom jezeru momčad U13 s vršnjacima je prijateljski odigrala 2:2 (strijelci Divković i Car), a U15 pobijedila je s astronomskih 7:1 i odličnom igrom Gomerčića, Filipovića i Thomasa Vidakušića iz Pleternice.

S.Kadić