Petak, 27 Srpanj 2012 09:56

Josip Martinović potpisao za Cibaliu iz Vinkovaca

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

IGRAČ NK KAMEN VETOVO  -

Nekadašnji igrač Kamena iz Vetova, a dosadašnji Mladosti iz Cernika potpisao je profesionalni ugovor na 3 godine za Cibaliu iz Vinkovaca. - Nakon što je Josip proveo šest dana na probi, te odigrao dvije utakmice protiv slovenskog prvoligaša Luke Koper i Slobode iz Tuzle na 21. Memorijalnom turniru Zvonko Mikolčević u Ruščici, te zadovoljio stručni stožer i trenera Cibalije Samira Toplaka potpisan je ugovor. Sad je na njemu da se dokaže, jer igrao je i protiv prvoligaške mađarske momčadi Lombard Papa koju su pobijedili s 3:1. Prvenstvo u 1. HNL kreće već 21. srpnja kada u Vinkovce dolazi Slaven Belupo – istakao je otac i njegov trener u Kamenu iz Vetova, Stipo Martinović.

Njegov put nije bio lagan, igrao je za Eminovce, Jakšić, Kamen iz Vetova. Prije dvije godine bio je na probi u Slaviji iz Pleternice, ali nije zadovoljio trenerove kriterije, te je otpušten kao neperspektivan. Međutim uporni Josip potpisao je za Mladost iz Cernika, gdje je pružio odlične igre, pa je sada izborio prigodu da u Cibaliji dokaže svoju pravu vrijednost i potencijal.mail-attachment.googleusercontent.com_screen_capture_2012-7-16-22-47-15

- Samo da ga mimoiđu ozljede, nadam se da će uspjeti, makar će trebati vremena da se nametne i aklimatizira u novoj sredini. Najvažnije da se uklopi u koncepciju igre Vinkovčana, te da izbori mjesto u prvoj postavi, tek onda će moći pružiti puni učinak i pokazati svoju pravu igračku vrijednost i kvalitetu. Sigurno sa svoje 22 godine treba još puno poraditi da napravi karijeru, što je svakom nogometašu san i primarni cilj. Sad je tek na početku, a puno stvari se treba posložiti da se uspije kao nogometaš. Makar uz sve nogometno znanje, moraš imati i dozu „sreće“ da ostvariš svoje želje – dodaje Stipo Martinović.

U Cibaliji igra još jedan mladi nogometaš, Matej Mitrović iz Lukača koji je došao iz Papuka, te je uspješno igrao za mladu reprezentaciju Hrvatske U-19, na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Estoniji, gdje su izborili plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. godine“.

NK Kamen se oslanja samo na svoje snage

Zamolili smo trenera Kamena iz Vetova Stipu Martinovića da nam kaže što očekuje od svoje momčadi u sljedećoj sezoni: - Najvažniji nam je ostanak u ligi, a krajnji domet nam je sredina ljestvice. Moram istaknuti da ćemo se i u predstojećem sezoni prvenstveno oslanjati na vlastite mlađe snage (juniore), kao i u protekloj sezoni. Isti su zauzeli izvrsno drugo mjesto iza dominantnih i neprikosnovenih juniora Papuka iz Velike. Od te juniorske ekipe koju trenira i vodi igrač David Jolić uzet ću za seniorski sastav Marka Kljajića-Gene koji mi je bio najbolji juniorski strijelac, te Danijela Jukića. Oni su izlazno godište i nemaju pravo više igrati za juniore. Osim njih od sadašnjih juniora računam još na Juricu Kljajića, Antu Martinovića, Petra Zlatkovića, Andreja Botičkog i vratar Tonija Hercega. Mladi Filip Jakobović na koga sam računao prešao je u Papuk iz Velike. Sve u svemu na mladim nogometašima je da se nametnu, te da maksimalno iskoriste datu prigodu. Treba samo imati volje i ambicije, te vjerovati da se može uvijek bolje. Jer bez napornog rada (treniranja) i odricanja ne možete uspjeti, a da naši igrači ipak mogu zaigrati i u jačim sredinama, najbolji je dokaz mladog Mateja Mitrovića i Josipa Martinovića - kaže na kraju trener Stipo Martinović.

Jo.B.