Četvrtak, 23 Kolovoz 2012 10:38

Tradicionalnu memorijalni turnir

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

UDRUGA ZA SPORT I REKREACIJU JOSIP KNEŽEVIĆ -

NOVA LJESKOVICA – Udruga za sport i rekreaciju Josip Knežević iz Nove Ljeskovice uz pokroviteljstvo općine Čaglin organizirala je tradicionalni memorijalni turnir povodom obilježavanja 21. Godišnjice pogibije hrvatskog branitelja Josipa Kneževića, njihovog mještanina. Da njegovo ime ne ode u zaborav organizirali su i udrugu, njegovim imenom imenovali i ulicu a organiziraju godinama i malonogometni turnir.

Na mjesnom groblju delegacije Udruge Josip Knežević, županije predvođene Mirom Bagarićem, općine Čaglin predvođene načelnikom Ivanom Đurinom, policije, vojske predvođene Ivicom Pejakovićem, zapovjednikom vojarne 123.brigade, udruga branitelja općine Čaglin, rodbine i mještana položile su vijence i cvijeće, zapalili svijeće i održali molitvu.

Predsjednik udruge Nenad Burić izvijestio je da se na mjestu pogibije Josipa Kneževića i još 6 njegovih drugova u Erdutu podiže spomen obilježje, te da će se na otvaranje ići organizirano iz Nove Ljeskovice.

Brat poginulog Josipa, Petar Knežević darovao je komplet od 12 dresova za nogometnu ekipu koja nosi i čuva od zaborava ime Josipa Kneževića.