Ponedjeljak, 27 Kolovoz 2012 12:20

Promicati ljepotu odbojke

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

MUŠKE ODBOJKAŠKE EKIPE ZADOVOLJNE ŠTO JE POŽEŠKI SPORTSKI SAVEZ I OVE GODINE ORGANIZIRAO VETERANSKU LIGU -

POŽEGA - Zahvaljujući Požeškom sportskom savezu i ove je godine u dvorani Grabrik bilo organizirano 3. Prvenstvo u muškoj odbojci. Iako je liga okupila sedam ekipa što je u odnosu na prošlu godinu za jednu ekipu manje kvaliteta igre mnogo je bolja. U prilog tomu govorila je i činjenica da se do samog kraja nije znalo tko će osvojiti drugo i treće mjesto.

- I ove godine u ligi je sudjelovala ekipa «Pegaza» iako moram priznati jedva smo se okupili. Bilo bi mi žao da nismo u tome uspjeli. Cijelo vrijeme bili smo «knap» s igračima no bitno je da smo sve utakmice odigrali. Liga je dobra ideja i svakako je treba i dalje podupirati ali i promicati odbojku kao jedan uistinu lijep sport. Bilo je dobrih ekipa ali još boljih utakmica. Bilo bi mi drago da smo uspjeli zainteresirati one mlađe za odbojku - rekao je Miroslav Paulić  kapetan «Pegaza» dodajući kako će se njegova ekipa i dalje odazivati na Ligu, no da bi bilo dobro da se i oni mlađi uključe u ekipu. Uz njega za ekipu «Pegaza» igrali su Adam Marinović, Hrvoje Humski, Mario Nikolić, Zvonimir Lovrić, Ivan Valentić i Milan Aleksić.

- Liga je uistinu dobro došla svima jer svi mi volimo odbojku a prvenstvo je prilika da se svi okupimo i družimo. U mojoj ekipi svi igrači su i zaposlenici «Tekije» tako da tu ima i rukometaša i nogometaša. Na našu nesreći Liga je ove godine krenula ranije tako da pojedini igrači nisu mogli redovito dolaziti zbog obveza u drugim sportovima. No sve u svemu vrlo sam zadovoljan jer je važno druženje a uz to svi uživamo u igri. Bilo je uistinu krasnih utakmica tako sa su i oni koji su dolazili u Grabrik mogli uživati - rekao je Krešimir Prpić voditelj «Tekije» dodajući kako mu je jedino žao što nije bilo više ekipa jer bi natjecanje bilo interesantnije a i duže bi trajalo.

- Liga je ispunila naša očekivanja i vrlo smo zadovoljni što ju je Požeški sportski savez i ove godine uspio organizirati. U Lukaču je odbojka već tradicionalno prisutna i bilo bi šteta ne omogućiti ovim mlađima da se ne natječu. Ekipa Lukača jedna je od onih koja nema problema s igračima. Odbojkaško igralište je u sred sela i svi igramo odbojku. Volio bih jedino da ima više ekipa, ali i da igramo dvokružno kako bi imali više utakmica - kazao je Mario Bošnjak iz ekipe «Lukača». Za  ekipu su igrali Robert Tončala, Krunoslav, Mario,Tomislav i Drago Pavić, zatim Andrija, Dominik, Josip i Matej Mitrović, Hrvoje Rajić, Božidar i Mihael Maglica te Mario Bošnjak.

- Vrlo sam zadovoljan ovogodišnjom ligom iako nas je lani bilo više. No moram priznati ove je godine odbojka bila bolja jer je kvaliteti pridonijela i mlađa ekipa OK «Sokola». Zbilja pohvale svima i iskreno se nadam će tako biti i iduće godine -istaknuo je Goran Brabec kapetan ekipe «Tvornica sporta» koja je ove godine zauzela drugo mjesto na prvenstvu.

Zadovoljan ovogodišnjom ligom bio je i Ruda Đurčević  iz «Škanjaca» navodeći kako je uz druženje važno i promicanje odbojke među muškom populacijom. - Zapravo tu je najvažnije pokazati ljepotu odbojke i one mlađe naučiti osnovama. Pun pogodak bilo je i to što su s nama igrali i mlađi odbojkaši OK «Sokola». Igrajući s nama stekli su određeno iskustvo a to je ono što im treba. Svaka čast dečkima koji su eto i osvojili prvenstvo - rekao je Đurčević dodajući kako su sve ekipe zaslužile pohvalu jer su unatoč svojim obvezama sve podredili odbojkaškim utakmicama. - Mislim da u ovoj našoj muškoj ligi nije bita konačan plasman već sama igra i naše druženje - zaključuje Đurčević dodajući kako za «Škanjce» uopće nije upitno hoće li ili ne igrati iduće godine jer se sudjelovanje podrazumijeva sve dok bude bilo onih koji hoće igrati odbojku, a takvih uvijek ima.  (V.Re.)