Srijeda, 17 Siječanj 2018 13:37

Veličko Vinkovo u ponedjeljak 22. siječnja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TZ OPĆINE VELIKA I OPĆINA VELIKA NAJAVILI 25. VINKOVO -

VELIKA – Načelnik općine Velika Vlado Boban i direktor TZ općine Velika Tomislav Galić najavili su Vinkovo u Velikoj, po 25. puta, koje će se održati na sam blagdan sv. Vinka, u ponedjeljak 22. siječnja od 18 sati na Trgu sv. Augustina.

-  Ovo je tradicija duga 25 godina koja se u Velikoj održava uvijek na sam blagdan sv. Vinka i već niz godina to je najbolja proslava Dana sv. Vinka. Ove godine pripremili smo iznenađenje za sve naše posjetitelje, a cijela manifestacija održat će se u velikim šatorima koji će biti postavljeni na Trgu sv. Augustina oko velikog vincelovskog krijesa. Nakon blagoslova vincelovskog krijesa, vinove loze, vinogradara, vinara, podrumara i vina u nastavku slijedi zabavni program do duboko u noć – istakao je načelnik Boban i pozvao sve građane da se pridruže ovogodišnjoj velikoj proslavi Vinkova u Velikoj.

Na proslavi Vinkova kupnjom suvenir čaše s natpisom „Vinkovo u Velikoj 2018.“ moći će se degustirati vina svih veličkih vinara, ukupno 20 vinara, a svaki će osigurati 50 litara vina. Udruge s područja općine Velika pripremit će hranu i razne kulinarske specijalitete, a neće nedostajati ni dobre zabave s glavne pozornice, na kojoj će nastupiti Tamburaški sastav „Zlatna dolina“ i Vokalno-instrumentalni sastav „Zlatne strune“.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska