Subota, 23 Veljača 2019 21:11

Svečana promocija 142 diplomanta Veleučilišta u Požegi

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEGA  - Na Veleučilištu u Požegi održana je 26. promocija 142 diplomanta stručnih studija i specijalističkog diplomskog stručnog studija.

Diplomantima je na uspjehu prigodnim riječima čestitao zamjenik dekana požeškog Veleučilišta dr.sc. Berislav Andrlić. U svom izlaganju podsjetio je na postignuća i aktivnosti Veleučilišta posebice u području pripreme i provedbe EU projekata. - Od 2010. godine do danas na Veleučilištu je izvršeno pet europskih projekta vrijednosti preko 4 milijuna kuna, a trenutno je u provedbi još toliko. Najznačajniji projekt za požeško Veleučilište je izgradnja Studentskog doma u Požegi koji ćemo dovršiti do kraja ove godine. Studentski dom bit će bruto površine 2.880 kvadratnih metara sa 110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Brojne uspjehe postigli smo s vama, no naša očekivanja su još veća jer moramo i možemo, uz ulaganje u vlastito obrazovanje biti kreatori boljeg svijeta u kojem živimo,- rekao je dr.sc. Berislav Andrlić čestitajući diplomantima na ostvarenom cilju.

- Do danas je na požeškom Veleučilištu diplomiralo ukupno 3.476 studenata. Od toga je na specijalističkom diplomskom stručnom studiju diplomirao 221 student, a ostlai su diplomirali na preddiplomskim stručnim studijima. Ove brojke mnogo govore o ovoj instituciji koja je kroz 21 godinu uspjela izvršiti misiju svoga poslovanja, ulaganja u mladoga čovjeka, struku, znanost i opće dobro domovine - zaključio je Andrlić.