Breadcrumbs

Četvrtak, 28 Studeni 2019 14:53

U tijeku su upisi za programe osposobljavanja za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu u Učilištu Link Požega

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

Razvoj suvremenih programa osposobljavanja te provedba programa za prvu generaciju polaznika dio je projekta „Osposobljavanje osoba u nepovoljnom položaju za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu“, koji Učilište Link u partnerstvu s HZZ-om, Područni ured Požega i ugostiteljstvom Bilburger provodi, a ukupna vrijednost projekta je 1.333.301,39 kuna. Projekt se financira iz Europski socijalni fond u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Projektom se izravno doprinosi zapošljivosti i povećanju konkurentnosti na tržištu rada svih polaznika programa kroz obrazovanje i stručno usavršavanje u zanimanjima u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Projektom će se nezaposlenim osobama do 25 godina i iznad 54 godine te osobama s invaliditetom omogućiti stjecanje stručnih znanja, ali i općih kompetencija i mekih vještina potrebnih za rad u sektoru turizma i ugostiteljstva kroz razvoj i provedbu verificiranog programa osposobljavanja i/ili usavršavanja te organiziranu praktičnu nastavu na radnom mjestu kod poslodavaca.

Polaznicima će biti pružena mogućnost izbora između tri ponuđena zanimanja – pomoćni/a kuhar/ica, pomoćni/a konobar/ica, pomoćni/a slastičar/ka uz osigurane troškove prijevoza dolaska na osposobljavanje i praksu.

Učilište Link u Požegi provodi suvremene programe osposobljavanja za zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva iz područja kulinarstva, slastičarstva i posluživanja.

Naglasak programa je na praktičnom osposobljavanju u novom profesionalno opremljenom praktikumu Učilišta Link, profesionalnoj kuhinji partnera Bilburger, slastičarskoj radionici Medeno srce te na Sajmu Gast u Splitu.

„Osobito nas veseli studijsko putovanje na Sajam GAST 2020. na koje sve polaznike i njihove mentore vodimo besplatno!“ – izjavio je ravnatelj Željko Prašnjak.

Studijsko putovanje na 25. međunarodni Sajam GAST u Splitu koji će se održati od 26.do 29. veljače 2020.g. je dodana vrijednost novog programa osposobljavanja i razlog odabira Učilišta Link Požega kao mjesta stjecanja novih znanja i kompetencija.

Sajam GAST 2020 u sebi objedinjuje nekoliko sajmova: prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, vina, namještaja, sladoleda i slastica, kave i turizma te omogućuje kontakte s vodećim tvrtkama u ugostiteljstvu.

Sudionici će se upoznati sa gastro novitetima, izradama vinskih karata te ću u poticajnom i zabavnom okruženju moći unaprijediti svoja znanja i vještine.

11

Više o Sajmu GAST i nizu zanimljivih događanja koja nudi možete saznati preko linka:

https://www.gastfair.com/strucni-program/

Osim stručnih znanja i vještina polaznicima će se osigu-rati program usvajanja stručnog engleskog jezika.

Prijave i osposobljavanje, zdravstveni pregled i izdavanje sanitarne knjižice te svi potrebni materijali i oprema za polaznike programa su besplatni.

Stečena uvjerenja o stručnoj osposobljenosti za navedena zanimanja bit će upisana u e -radnu knjižnicu.

Prijavite se i na vrijeme se pripremite za nadolazeću turističku sezonu!

U tijeku su upisi polaznika u programe:

osobnim dolaskom u Učilište Link, Primorska ulica 57, Požega,

e-mailom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

telefonom na: 098/642-547; 098/464-004

Sve informacije o programima osposobljavanja i uvjetima prijave moguće je dobiti na telefonski broj 098/642- 547; 098/464-004

11a