Srijeda, 04 Prosinac 2019 10:46

Brojni plesni projekti pred plesačima Marine Mihelčić

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

TRENUTNO SU NAJVIŠE OKUPIRANI VJEŽBAMA I NASTUPIMA NJIHOVOG ČLANA BENJAMINA ILIČIĆA U SUPERTALENTU - 

POŽEGA – Svoje brojne plesne projekte na tiskovnoj konferenciji najavili su iz Plesnog studija Marine Mihelčić. Posebno brojne aktivnosti očekuju ih uvijek u prosincu kada imaju već tradicionalno unazad desetak godina, plesne predstave za široku javnost. Što sve pripremaju u Plesnom studiju, Twirling klubu, Požeškim mažoretkinjama ispričale su Marina Mihelčić, voditeljica i trenerica, Nataša Ledić i Adrijana Jurić, a o projektu koji ih je sve angažirao zadnjih mjesec dana, nastup njihovog člana Benjamina Iličića i ulazak u finale Supertalenta pričao je on sam.
Plesni studijo Marine Mihelčić do kraja ove godine organizirat će još dvije blagdanske predstave, jedna namijenjena dječjem uzrastu „Bajka o maloj požeškoj princezi“ a druga nešto starijima „Grad mojih snova“. – Ovo je godina naših jubileja, ali smo slavlje provukli kroz cijelu godinu. Ove dvije Božične predstave su samo završetak svih uspjeha koje smo postigli ove godine. „Bajka o maloj požeškoj princezi“ je već duga tinjala u meni, pošto sam ja rođena u Zagrebu, priče i gričkim vješticama o princezama na Gornjem gradu, su mi dale ideju na naš bajkoviti Stari grad i Požega skrivaju neke tajne. Napisala sam sinopsis o maloj požeškoj princezi koju su djeca objeručke prihvatila, jer im je bila simpatična.
Druga predstava„Grad mojih snova“ a iza naslova se krije priča o svima onima koji odlaze iz naše zemlje, koji su odlazili svih ovih godina. Na to potaklo jedno od mojih putovanja gdje sam srela čovjeka koji je plačući ispričao kako je otišao trbuhom za kruhom i cijeli svoj život proveo vani. Djeca su mu se poženila sa strancima, u Hrvatskoj više nije imao nikoga i na koncu je ostao sam. Želio je natrag u Hrvatsku ali više se nije imao kome vratiti. Stoga makar u ovo Božićno vrijeme malo da razmislimo u tom silnom trčanju. Obje predstave održat će se u Gradskom kazalištu Požega 14. prosinca u 17 i 20 sati – istakla je Marina Mihelčić.
Već tradicionalni susret Požeških mažoretkinja uoči Božića, puno drugih plesnih studija, osnovnih škola, dječjih vrtića, puno scene, koreografija, mnoštvo izvođača očekuje nas 21. prosinca u Sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“. Ova predstava bit će organizirana povodom 25 godina rada Požeških mažoretkinja a jedna od posebnih točaka bit će i okupljanje u što većem broji bivših mažoretkinja, od kojih će neke i nastupiti.
Najavili su u veljači slijedeće godine novi plesni spektakl, jer će Požega biti domaćin kvalifikacijskog natjecanja za Svjetsko natjecanje Cinecitta World u Rimu. U Požegi se očekuje i više od 800 sudionika koji dolaze iz cijele Hrvatske, ali i iz zemalja okruženja, od Slovenije, Mađarske, BiH, do Srbije i Makedonije.
Posebna tema bio je uspjeh mladog plesača, Benjamina Iličića, koji već punih 9 godina pleše u mažoretkinjama i twirlingu. On se na Supertalentu predstavio koreografijom s kojom je došao do pobjede na Europskom i Svjetskom prvenstvu, oduševio TV žiri i konačno došao do finala u Supertalentu. No kako za finalnu borbu mora izvesti nešto novo, naporno radi u suradnji s trenericama, priprema nešto zaista novo, no o svemu nam nije smio puno reći, jer to je tajna sve do finala i TV pozornice. Finale je na TV 23. prosinca, pa su svi pozvani da poprate njegov nastup i glasuju za njega. Očekuje dobar prolaz, jer će za njega glasati prvenstveno mažoretkinje, twirlingaši, plesači iz cijele Hrvatske, a najviše se pouzdaje u svoje dobro izvođenje točke koju sprema. - Dojmovi se još uvijek nisu slegli, još sam u spektaklu, no iznenadili su me pozitivni komentari svih, posebno ovakve reakcije i ocjene žirija. Zaista je uložen veliki trud do sada, još više pripremamo za finale, pa se nadam da će brojni gledatelji prepoznati taj rad i trud i glasati za mene u finalu. U finalnoj koreografiji neću nastupiti sam – samo je natuknuo Benjamin, a iznenađenje nas čeka u Supertalentu. Benjamin je trenutno maturant Obrtničke škole i nastavit će sa školovanjem dalje, što svakako znači promjenu sredine, no nastavit će s plesom i razvijati dalje svoj talent. Nailazio je do sada s dosta predrasuda i komentara da se bavi ženskim sportom, no to ga nije pokolebalo, jer je na europskim i svjetskim natjecanjima susretao i veći broj muških plesača. Uspjeh koji je postigao sa svojim klubom i na brojnim natjecanjima samo ga ohrabruje da treba nastaviti dalje.