Četvrtak, 05 Studeni 2020 09:18

Ravnatelji srednjih škola županije posjetili pleterničku Terra Panonicu

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

PLETERNICA - Nakon nedavno uspostavljenog Interpretacijskog centra Terra Panonica u Pleternici u koji po projektu dolazi iz svake osnovne i srednje škole po dva autobusa učenika za koje je projekt i osigurao prijevoz, Panonicu su posjetili i ravnatelji svih srednjih škola Požeško-slavonske županije. Njihov posjet organiziran je da bi se uvjerili što sve njihovi učenici mogu vidjeti i naučiti u IC Terra Panonica.


IMG 5310 – Mi već nekoliko tjedana organiziramo dolaske učenika s područja županije. Prijevoz autobusom za njih je plaćen iz projekta. Ovdje im nudimo kompletan obilazak svih sadržaja, interpretaciju, virtualne naočale, radionice i animirani crtić. Za svaku grupu obilazak i posjet traje sat i pol. Na temelju reakcija učenika i učitelja koji ih vode, ravnatelji su odlučili doći sami vidjeti što se to ovdje nudi kako bi eventualno posjet našem Interpretacijskom centru uvrstili u kurikulume škola – pojasnila je Marija Šarić, direktorica Turističke zajednice Grada Pleternice.
IC Terra Panonica do sada su posjetili mališani dječjeg vrtića Velika, te učenici OŠ Julija Kempfa, Katoličke osnovne škole, Katoličke gimnazije i Poljoprivredno-prehrambene škole. Zbog epidemioloških razloga skupine nisu veće od 20 posjetitelja po jednom autobusu. Za sada je projektom predviđen obilazak učenika s područja Požeško-slavonske županije a u budućnosti u Terra Panonici obilazak će ponuditi i školama u drugim županijama.

IMG 5317

IC Terra Panonica otvoren je i za građanstvo i privatne posjete petkom, subotom i nedjeljom od 15 do 21 sat, ali uz prethodnu najavu i dogovor posjeta.