Srijeda, 23 Prosinac 2020 18:07

Nitko sretniji od bake Zore – Goran Čipčić pobjednik projekta “Startaj Hrvatska”

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Prije nekoliko dana u Dugopolje su stigle velike vijesti i posebno razveselile baku Zoru – Goran Čipčić, kandidat kojeg smo prvog upoznali kroz njegovu priču o Zorinoj masti, pobjednik je jedinstvenog projekta „Startaj Hrvatska”. Iza Gorana su mjeseci usavršavanja njegovog proizvoda uz stručni tim SPAR-a Hrvatska koji mu je pomogao u pokretanju startupa – od prikupljanja dokumentacije za otvaranje obrta, uspostavljanja procesa proizvodnje pa sve do kontrole kvalitete kako bi proizvod prošao sve analize i dobio potrebne certifikate.

“Mi vjerujemo u hrvatske proizvode te u kvalitetu i inovativnost domaćih poduzetnika, a ovaj projekt bila je još jedna prilika da potaknemo rast gospodarstva i postavimo primjer dobre prakse, naročito u ovako izazovnim vremenima. Svakom smo kandidatu pomagali stručnim savjetima i vodstvom kroz cijeli proces tehnološkog i administrativnog napredovanja kako bi uspjeli zadovoljiti sve kriterije poslovanja i proizvodnje te naposljetku dospjeti na police SPAR-a. Svi su oni stasali u prave poduzetnike te kao takvi predstavljaju bazu za razvoj cijelog našeg društva. Goran Čipčić pokazao je izvanredno zalaganje, odličnu suradnju, proaktivnost i motiviranost na svim razinama razvoja“ poručio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

32Receptura za izradu Zorine masti u obitelji Čipčić već se desetljećima prenosi s koljena na koljeno, a svoju popularnost duguje vrijednim sastojcima i blagotvornom učinku na kožu. Ime nosi po njegovoj baki Zori koju je Goran prijavom u projekt „Startaj Hrvatska” želio učiniti ponosnom. Ne samo da je u tome uspio, već je i Zorinu mast pretvorio u inovativan hrvatski kozmetički brend. Narudžbe s drugih tržišta već pristižu! „Biti pobjednik ovako velikog projekta predstavlja veliko oduševljenje, ali i odgovornost. U projekt Startaj Hrvatska dao sam cijelog sebe, to iskustvo me promijenilo i utjecalo na moj život. Zahvaljujući tome, danas radim ono što volim i mogu reći da sam pronašao sebe“, poručio je Goran Čipčić.

Goran je potpisao dvogodišnji ugovor sa SPAR-om Hrvatska, a njegova Zorina mast nosit će titulu HIT proizvoda 2020 i biti dostupna u svim SPAR i INTERSPAR trgovinama u Hrvatskoj.

I ostalih sedam kandidata je nagrađeno za svoj rad i upornost na ostvarenju vlastitih poduzetničkih snova. Diani Prpić, Tijani Božović Galjanić, Mary Novosel, Jasni Karavanić, Berni Storjak i njezinom sinu Donatu Rupčiću, Deani Miletić i Ivani Perić te Martini Završki SPAR Hrvatska osigurao je ugovore u trajanju od 6 mjeseci do godine dana te distribuciju njihovih proizvoda u široj mreži SPAR supermarketa i INTERSPAR hipermarketa.

Projekt „Startaj Hrvatska” pokrenuli su SPAR Hrvatska i Nova TV kako bi inovativnim hrvatskim poduzetnicima i startupima pomogli u plasmanu njihovih proizvoda na police velikog trgovačkog lanca.

SPAR Hrvatska ovim projektom želi potaknuti i sve koji razmišljaju o poduzetništvu da se ohrabre na realizaciju svojih ideja. Prilika za to pružit će se u drugoj sezoni projekta “Startaj Hrvatska”, za koju su prijave već otvorene.