Četvrtak, 24 Prosinac 2020 17:20

Požeški osnovnoškolci čestitali Božić i Novu godinu hrvatskim vojnicima u Poljskoj

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Čuvajte djecu u zemljama u kojima pazite na mir, neka ta djeca odrastaju u miru i sreći, stoji u pismu požeških učenika OŠ „Dobriša Cesarić“

Učenici 1.a razreda Osnovne škole „Dobriša Cesarić“ iz Požege zajedno sa svojim učiteljicama, Ines Čereg i Veronikom Šakota  izradili su i ukrasili čestitke za Božić i Novu godinu koje su potom poslali hrvatskim vojnicima koji se nalaze u mirovnim misijama i međunarodnim aktivnostima.

Tako su i pripadnici 7. hrvatskog kontingenta  u sastavu Borbene grupe Poljska u sklopu NATO aktivnosti ojačane Prednje prisutnosti, koji su smješteni na vojnom poligonu Bemowo Piskie u Republici Poljskoj, primili s izrazitim oduševljenjem božićne i novogodišnje čestitke koje su za njih izradili prvašići.

Naime, već je tradicija da učenici prvog razreda Osnovne škole „Dobriša Cesarić“ iz Požege ovom hvalevrijednom gestom vlastoručno izrade čestitke i uljepšaju blagdane hrvatskim vojnicima koji se nalaze u inozemstvu i koji su odvojeni od svojih obitelji.

Pored čestitki za Božić i Novu godinu, učenici su hrvatskim vojnicima napisali i prigodno pismo sljedećeg sadržaja: „Dragi vojnici u misijama! Mi smo učenici 1.a razreda OŠ „Dobriša Cesarić“ iz Požege. Još nismo naučili pisati pa naše pismo pišu učiteljice Veronika i Ines. Sve vas pozdravljamo i želimo vam čestiti Božić i sretnu Novu godinu. Želimo i da što prije dođete u svoju domovinu i svojim obiteljima. Čuvajte djecu u zemljama u kojima pazite na mir, neka ta djeca odrastaju u miru i sreći“.

Prigodno pismo je vlastoručno potpisao svaki učenik razreda te ono predstavlja jedan divan i iskren znak pažnje, a što je osobito oduševilo pripadnike hrvatskog kontingenta. 

Prema riječima učiteljice Ines Čereg, prvašići su s velikim entuzijazmom i ponosom izradili čestitke te potpisali pismo kako bi hrvatskim vojnicima uljepšali predstojeće blagdane i početak nove 2021. godine te zaželjeli siguran povratak u domovinu i povratak njihovim obiteljima.

Poslane čestitke pripadnici 7. HRVCON-a  međusobno su podijelili te njima ukrasili prostorije u kojima borave, a pismo prvašića postavljeno je na oglasnu ploču.