Četvrtak, 11 Veljača 2021 08:57

U Središtu za obuku i doktrinu logistike u Požegi završena obuka za borbenog spasioca

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Obuku je, nakon provedenih pismenih i praktičnih provjera, završilo sedam polaznika i jedna polaznica  -

U Središtu za obuku i doktrinu logistike u Požegi, od  25. siječnja do 10. veljače 2021. godine održana je obuka za borbenog spasioca.

Polaznici su prošli intenzivnu obuku kako bi u svladali sva potrebna znanja i vještine propisane Programom obuke za borbene spasioce te stekli dodatnu osposobljenost i potvrdu za rad borbenog spasioca u trajanju od dvije godine.

Uz teorijski dio obuke, naglasak je stavljen na kompletno zbrinjavanje ranjenika. Tako su polaznici, uz realističan prikaz ozljeda, uvježbavali algoritam postupaka od trenutka stradavanja do dolaska MEDEVAC tima, pri čemu su poduzimali sve potrebne radnje i postupke.

Vojnikinja Karmen Ivanković istaknula je važnost ove obuke obzirom na praktičnost primjene u životu i budućoj pripremi za NATO-ovu aktivnost ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj, a vojnik Ante Bolog izrazio je zadovoljstvo pristupom i stručnošću instruktora koji su proveli cjelokupnu obuku te ih tako osposobili za izuzetno zahtjevnu ulogu borbenog spasioca.

Sedam polaznika i jedna polaznica nakon provedenih pismenih i praktičnih provjera u potpunosti su zadovoljili sve kriterije te im je bojnik Stjepan Pitlović uručio potvrde o osposobljenosti.