Četvrtak, 07 Ožujak 2013 10:44

Domaćin Letački klub Bumbar

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

PRVENSTVO HRVATSKE ZA AVIOMODELARE  -

 

POŽEGA – Požeški Letački klub Bumbar organizirao je u Sportskoj dvorani Grabrik Prvenstvo Hrvatske za aviomodelare 2013., koje mu je dodijeljeno nakon odlično organiziranog Kupa Hrvatske četiri godine za redom. Na ukazanoj časti zahvalio se predsjednik Bumbara Zoltan Bartaky na svečanosti otvorenja, na kojem je sve natjecatelje pozdravio i natjecanje otvorio požeški gradonačelnik Zdravko Ronko. Aviomodelarima je zaželio dobar uspjeh i najavio i dalje poticanje požeškog kluba i pomoć oko organizacije natjecanja i u budućnosti. Predsjednik Aviomodelarskog kluba Osijek, Antun Šikić tom prilikom gradonačelniku je uručio knjigu o aviomodelarstvu s posvetom.

IMG 3102Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je 86 natjecatelja iz aviomodelarskih klubova Zagreb, Karlovac, Zaprešić, Čerminac, Daruvar, Osijek, Vukovar, Valpovo i Požega. Natjecatelji su nastupili u kategoriji F1N i F1N-150.

Najbolji su se pokazali klubovi iz Osijeka i Zaprešića. Od domaćih najbolji plasman u kategoriji manjih letjelica F1N ostvario je junior Dubravko Lukačević sa 6. mjestom, dok je Josip Lukačević bio 14. U toj kategoriji u klasi osnovne škole 14. mjesto zauzeo je Josip Lukačević, a u ukupnom poretku Zoltan Bartaky osvojio je šesto mjesto.IMG 3083

U kategoriji F1N-150 najbolji su bili klubovi iz Osijeka, zaprešića i Karlovca, a ukupni pobjednik s najduljim letom bio je Vilim Zobec iz AK Karlovac.