Srijeda, 06 Listopad 2021 08:22

Nastavljeno obilježavanje Dječjeg tjedna glazbeno scenskim programom

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POŽEGA – Drugi dan obilježavanja Dječjeg tjedna u Požegi započeo je u prijepodnevnim satima predstavama Gradskog kazališta Požega iz programa „Drvo bajki“, dok je poslijepodne na istom mjestu održan bogati glazbeno – scenski program s nastupom plesnih škola i studija koje djeluju na području grada. Nastupili su: Glazbena škola Požega , Plesni studio Marine Mihelčić, Požeške mažoretkinje, Twirling klub Požega, Plesni klub Boa, Scenski studio ARTina i UO Plesna radionica Ilijane Lončar.

Aktivnostima tijekom Dječjeg tjedna naglašava se važnost promicanja prava djece koja su zajamčena Konvencijom o pravima djeteta i podsjeća na zajedničku odgovornost za poštivanje dječjih prava i odgovaranje na potrebe djece.

Program se nastavlja danas programom namijenjenim učenicima viših razreda osnovnih škola, a imaju priliku sudjelovati u Danu otvorenih vrata Gradske kuće i isprobati mobilnu aplikacija Blago Požege – zabavna i edukativna šetnja Požegom Gradskog muzeja Požega od 10 do 12 sati.

U četvrtak Odred izviđača Požega, HPD „Gojzerica“, HGSS Stanica Požega organiziraju Izlet na Požešku goru za učenike drugih i trećih razreda osnovnih škola. Polazak s parkirališta iza Gradske kuće u 13,00 sati, a povratak u 14:45 sati.

Autor: Lana Protić Malbašić