Nedjelja, 01 Svibanj 2022 14:46

Na 11. Požeškom kotliću najbolji slavonski čobanac skuhao Vladimir Milković iz Građanske straže Požega

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA -  Predivan sunčani nedjeljni i praznični dan na 1. svibnja i Praznik rada bio je povratak nekada tradicionalne gastro manifestacije Požeški kotlić. Ovo je bila 11. manifestacija nakon dvije godine pauze zbog korona krize. U organizaciji Turističke zajednice grada Požega i pod pokroviteljstvom grada Požege u Parku kraj Orljave okupilo se 30-tak natjecatelja i ekipa.

Sve je na početku pozdravio požeški gradonačelnik Željko Glavić i zaželio svim ekipama puno uspjeha u kuhanju, uz želju da najbolji pobijedi.

Već nekoliko godina lovci lovačkih društava s područja Požeštine, ovaj puta 7 Lovačkih društava kuhali su čobanac koji je išao u dobrotvorne svrhe. Novčani prilozi koji su se sakupili od doniranja preko 400 litara čobanca ove godine išli su za pomoć Udruge za osobe s invaliditetom Požega za njihove programe i projekte. Čobanac su dijelili predsjednici lovačkih društava, predsjednik Lovačkog saveza županije Branko Bertelović i požeški dogradonačelnik Borislav Miličević.

Nakon pucnja iz topa Građanske straže sa svojim kuhanjima započeli su i u ekipama. Organizator je osigurao meso, a natjecatelji začine i meso divljači. Nakon dva sata kuhanja ponovno je znak iz topa označio kraj kuhanja i na scenu je krenula ocjenjivačka komisija koja je trebala utvrditi koji je čobanac najbolji a nagrađena su još dva uspješna kuharska uratka. Komisija u sastavu predsjednik Zdenko Došen, Zvonko Škopec i Anđelko Ledić i nije imala tako težak zadatak, budući se kuhari bili sve amateri, a za neke je u budućnosti potrebno da prođu i neki kuharski tečaj. Kako je istakao odličan voditelj Boris Benčić ipak nije niti jedan završio u Orljavi.

Dobili smo i tri slavonska čobanca sa najvećim brojem bodova, a nagrade najboljima je uručio dogradonačelnik Borislav Miličević. Najbolji je sa gotovo maksimalnim brojem bodova bio čobanac koji je skuhao Vladimir Milković ispred gradske straže Požega. Drugo mjesto sa samo par bodova manje osvojio je Tomislav Hip iz Srednjeg Sela. Treće mjesto sa još samo jednim bodom manje osvojio je Vinko Topić iz Velike.

Za odličnu zabavu su bili zaduženi tamburaši Zlatne doline, kojima je malo pomagala solistica Danijela Ergović, a neumorni Zvonko Šimić iz Turističke zajednice organizirao je i Sajam OPG-ova i proizvođača domaćih proizvoda i suvenira.