Ispiši ovu stranicu
Petak, 13 Svibanj 2022 12:23

Humanitarni sajam "Gladnoj djeci za školski obrok" i Marijini obroci kod Kanižlićevaca

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

POŽEGA -  Punih 10 godina Osnovna škola Antuna Kanižlića iz Požege uključena je u pokret Marijih obroka preko kojih se osiguravaju sredstva za školski obrok gladne djece u Africi. Cijelu godinu učenici i voditelji iz Kanižlićeve škole se brinu za osiguravanje sredstava za školski obrok, a u sklopu toga organiziraju i Humanitarni sajam na kojemu također sakupljaju sredstva za humanitarnu namjenu.

Uz prigodni program na pozornici koji su im pomogli svojim nastupima učenici Glazbene škole Požega, plesači Plesnog studija Marine Mihelčić, plesači Plesnog studija Ilijane Lončar, plesači Scenskog studija Art Tina, učenici OŠ Dobriše Cesarića, učenici OŠ Julija Kempfa i domaći učenici, započeo je Humanitarni sajam. Sve okupljene na sajmu pozdravila je ravnateljica škole Marija Samardžija i zamjenik gradonačelnika grada Požege Boro Miličević.

Na brojnim štandovima na prodaju su ponuđeni brojni radovi učenika, učeničke zadruge i predmeti koje su donijeli učenici od svojih kuća. Organizirali su i pravu ugostiteljsku ponudu s restoranom i kafićem u kojima ste mogli dobiti, od sendviča, vrućih palačinki, mnoštvo vrsta kolača, kavu, čaj i sokove, a učenici su se iskazali u pripremi jela, slastica, pića, ali i kao konobari koji su usluživali svoje kolege, goste škole, građane koji su navratili na sajam i ostale posjetitelje.

Kako je ovo jubilarna 10. godišnjica i Humanitarni sajam organizatori su pripremili i svečarsku tortu kojom su obilježili za njih ovo veliko događanje, ali i ustrajnost da izdrže i ostanu u humanitarnoj ulozi. Ove godine sakupljaju sredstva za učenike Osnovne škole u Liberiji.

Galerija slika