Napomena

The was a problem converting the source image.
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/21494
Ponedjeljak, 20 Lipanj 2022 12:19

15. Sajam antikviteta na Trgu sv. Trojstva uz degustaciju kulena i vina danas 21. lipnja

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

TJEDNIK KRONIKA POŽEŠKO-SLAVONSKA I POŽEŠKI ČUVARI BAŠTINE ORGANIZIRAJU 15. „SAJAM ANTIKVITETA“ U POŽEGI -

POŽEGA – Trg Sv. Trojstva u Požegi ponovno će biti ispunjen šarenilom i starinama, još jednog u nizu, 15. Sajma antikviteta u gradu Požegi. Pod pokroviteljstvom grada Požege, Sajam antikviteta organizira tjednik Kronika požeško-slavonska i Udruga Požeški čuvari baštine te na taj način i grad Požegu približava onim srednjeeuropskim gradovima koji taj štih baštine i tradicije njeguju već duži niz godina. Ove godine sajam će se održati zajedno s priredbom Večer Kulena i vina, Manifestacijom Ivanjski krijes i koncertima Cecilije i TS Mejaši.

Svojim šarenilom, ali i bogatstvom ponude privukao je Sajam antikviteta do sada tisuće posjetitelja, od kojih je uz Požežane uvijek bila i jako puno gostiju grada.  Sajam antikviteta već godinama plijeni pažnju kako samih izlagača i antikvara, izaziva i veliko zanimanje kupaca i ljubitelja starina, a sve više i među samim Požežanima kojih ima sve više i među izlagačima.

 - Ovaj, 15. po redu Sajam antikviteta imat će rekordan broj, preko 50 izlagača na štandovima iz cijele Slavonije i Baranje. Svaki novi sajam donosi sve više domaćih proizvođača i izlagača. U početku je to bilo dosta stidljivo, pa smo imali više izlagača izvan naše županije, no sada se sve više odlučuju izložiti i predstaviti svoje proizvode obiteljska poljoprivredna gospodarstva, proizvođački obrti, domaće radinosti i proizvođači suvenira, ili pak oni kojima je njihov hoby polako počeo donositi prihode i stvarati novu djelatnost. Ovakvi sajmovi postali su doslovno potreba, ali i omogućavanje mladim ljudima da svoje ideje pretvaraju u stvarnost i možda svoje buduće zanimanje i posao. Naravno da oni štandovi sa antikvitetima uvijek plijene najviše pažnje, a na štandovima se uvijek dosta kupuje, razmjenjuje i prodaje – kaže u ime organizatora sajma, Vladimir Protić, urednik tjednika Kronika požeško-slavonska te dodaje da su stari Požežani sve više počeli izvlačiti iz škrinja svojih baka i predaka, ponuditi te stvari na otkup, posebno antikvarima koji dolaze iz Osijeka, s poznatog osječkog Sajma antikviteta.

Nakon 16 sati na Trgu sv. Trojstva danas, utorak 21. lipnja očekuje vas do sada najveći Sajam antikviteta a održat će se i degustacija nagrađenih kulenova s 42. Požeške kulenijade koja je uvijek dobro posjećena od Požežana i gostiju Požege od 18 sati.

Sajam antikviteta bit će za posjetitelje otvoren sve do 24 sata.