Petak, 02 Rujan 2022 13:43

Predstavljen program za proslavu Dana Grada Kutjeva i blagdana Male Gospe

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

KUTJEVO - U Gradskoj vijećnici Grada Kutjeva održana je tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen program za Dan Grada i blagdan Male Gospe. Konferenciju su održali gradonačelnik Josip Budimir, direktorica turističke zajednice Grada Kutjeva, Anita Majstorović i viša stručna suradnica za informiranje, protokol i marketing, Matea Bilić.

Početkom mjeseca rujna Grad Kutjevo tradicionalno obilježava svoj dan i slavi blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije. Povodom toga Turistička zajednica Grada Kutjeva i Grad Kutjevo pripremili su višednevni program zabavnog i kulturnog sadržaja, a u suradnji s kutjevačkim župnikom u program su uvrštena i misna slavlja.

banner

Program započinje 4. rujna turnirom u šahu na SRC-u Kutjevo u organizaciji Gradskog šahovskog kluba Kutjevo, a nastavlja se kazališnim predstavama za djecu i odrasle. Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Kutjeva, uz polaganje vijenaca na groblju svetog Marka, održat će se 9. rujna u kinodvorani Kutjevo. Zabavni program očekuje nas u subotu, 10. rujna glazbenim nastupom Nevera banda te koncertom Tomislava Bralića i klape Intrade. U nedjelju, 11. rujna kutjevačku publiku nasmijat će stand up komičar Goran Vinčić.

Tjedan Gospe Kutjevske započinje 1. rujna i traje do 8. rujna - blagdana Male Gospe, a obilježit će se svakodnevnim misnim slavljima u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije.

Cijeli program možete pogledati na priloženim plakatima.

„Kao i svake godine pripremili smo bogat i zanimljiv program koji će, nadam se, zadovoljiti širu publiku. Tradicionalno organiziramo predstave za djecu i odrasle, kao i stand up komediju budući da su nam prethodnih godina povratne informacije bile vrlo pozitivne. Naravno, u program su uključena i misna slavlja koja će se održati u našoj župnoj crkvi povodom blagdana Male Gospe. Ove godine donosimo malo dalmatinskog duha u Slavoniju pa nam subotnju večer, 10. rujna, glazbom uljepšava Tomislav Bralić s klapom Intrade. U petak ćemo svečano obilježiti Dan grada Kutjeva polaganjem vijenaca i svečanom sjednicom na kojoj ćemo kratkim filmom prikazati što se u Kutjevu događalo prethodnih godinu dana te podijeliti zahvalnice Grada Kutjeva“, rekao je gradonačelnik Josip Budimir.

Organizatori pozivaju sve da se odazovu na pripremljeni program u kojem svatko zasigurno može pronaći nešto za sebe.