Ponedjeljak, 16 Siječanj 2023 09:58

Na "Vinkoviti" u Bukovlju 5 vina Kutjevačkog vinogorja dobilo zlatne medalje

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

BUKOVLJE - Po 20. puta održano je Međužupanijsko ocjenjivanje vina "Vinkovita" u Bukovlju uoči Vincelova. I ove godine organizator je Udruga vinara i vinogradara Bukovlje Vranovci. Ocjenjivačku komisiju predvodio je Ivan Marinclin, glavni enolog Kutjeva d.d., a u komisiji su sudjelovali najbolji enolozi iz Slavonije i Baranje.

Na ovom Međužupanijskom natjecanju odličan uspjeh su postigla i vina s Kutjevačkog vinogorja, 5 vina su osvojila zlatnu medalju: Damir Hora iz Kutjeva za graševinu 86 bodova, Damir Špoljarić iz Vetova za graševinu 85 bodova, OPG Vina Soldo Mirka Solde iz Vetova za mirisni traminac 85 bodova, Veleučilište u Požegi, podrum u Podgorju, podrumar Ivan Malčić, za vina graševina Gradina i Pinot bijeli 85 bodova. Damiru Špoljariću iz Vetova je druga zlatna izmakla samo za jedan bod, jer je njegova graševina osvojila 84 boda i visoko srebro te OPG Vina Soldo za Cuvee Pivi Vetovo 83 boda. Srebrne medalje još su osvojili: sauvignon požeškog Veleučilišta, graševina Krunoslava Sontachija, graševina Vinarije Pavić iz Vetova, svi sa 82 boda.

Ovi rezultati pokazuju da su vina s podneblja Vetova sve bolja na ocjenjivanjima i postižu sve bolje rezultate.

Odlična vetovačka vina svi će moći probati i uvjeriti se u njihovu kvalitetu već 28. siječnja kada se održava "Vetovačko Vincelovo" i sva nagrađena vina bit će dostupna za degustaciju.