Nedjelja, 19 Veljača 2023 09:14

Marljivi mali umjetnici iz 2.c

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Učenici 2.c razrednog odjela OŠ „Dobriša Cesarić” iz Požege marljivi su, na nastavi uvijek aktivni, podržavaju i hrabre jedni druge, pomažu kad god je potrebno. Otvoreni su i veseli pa njihovom učionicom često odjekuje smijeh. Vole pjevati, plesati, čitati, računati. Isto tako vole crtati i slikati.

Ove školske godine u njihovoj školi pokrenut je projekt „Mladi Peićevci” u suradnji s Udrugom zavičajnih pisaca i slikara „Matko Peić”. Ovaj znameniti povjesničar umjetnosti, putopisac, slikar, sveučilišni profesor, doktor znanosti i akademik rođen je u Požegi prije točno sto godina, 10. veljače 1923. g. Stoga su članovi Udruge na poseban način obilježili ovu značajnu obljetnicu. Pripremili su i izdali zbirku „Skitnje obojene ljubavlju” u kojoj su objavljeni poetski, prozni i likovni radovi članova Udruge.

Mladi Peićevci priključili su im se sa svojim literarnim i likovnim radovima.  Svojim akvarelima oni su uspomene s izleta na Jankovac sačuvali od zaborava i podijelili sa svima koji budu u rukama imali ovu knjigu.

Ako se vratimo malo unatrag, u 1. razred. Na natječaju „Malih vezova” rad Antonija Bošnjaka zaslužio je pohvalnicu i prikazan je na izložbi u lipnju 2022. u Đakovu.

Godine 2022. Požeška biskupija svečano je obilježila svoj srebrni jubilej, 25. obljetnicu uspostave. Tim povodom objavljena je knjiga „Srebrni jubilej Požeške biskupije”, zbirka učeničkih molitvi, literarnih i likovnih radova. Knjiga je objavljena 26. prosinca 2022. g. na web-stranici Požeške biskupije. U njoj se nalazi jedanaest radova učenika OŠ „Dobriša Cesarić” a među njima i četiri likovna rada učenika 2.c (naslikali su ih kao „prvaši” jer je natječaj bio prošle školske godine). Autori tih radova su: Paola Crnjac, Sven Gajić, Rahela Halas i Mia Kukić.

 - Roditelji učenika, njihova učiteljica Irena Ivetić i OŠ „Dobriša Cesarić”ponosni su na svoje male umjetnike. Vjerujemo da je do kraja 4. razreda i do kraja školovanja pred njima još puno uspjeha. Talent, marljivost i ljubav njihovi su čarobni ključići.

Čestitamo! Slikajte i dalje, naši mali umjetnici! Sretno! - poručuje im učiteljica Irena Ivetić.IMG 20221130 131304 edit 5154791220565501