Ponedjeljak, 20 Veljača 2023 08:22

Veseli umirovljenici uz ples vraćali se u dane zaljubljivanja i proslavili Valentinovsku zabavu

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

TRADICIONALNA "VALENTINOVSKA ZABAVA" U ORGANIZACIJI MATICE UMIROVLJENIKA ŽUPANIJE -

POŽEGA  – Tradicionalno velika i vesela zabava za Valentinovo održana je ove godine u organizaciji Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije. U Svečanoj dvorani Gloria u Požegi okupilo se 150 umirovljenica i umirovljenika, članova Matica umirovljenika općina i gradova. Sve ih je na početku pozdravio predsjednik MU Nediljko Nenadić, zaželio dobar porovod i istakao da i umirovljenici još bolje od ostalihz znaju što je ljubav, da su još uvijek zaljubljeni, a neki se upravo i zaljubljuju.

Valentinovska zabava u organizaciji Matice umirovljenika je duga tradicija i zajedno s Katarinskom zabavom su zabave koje se dugo pamte. U novije vrijeme organiziraju se i umirovljeničke zabave uz još neke događaje. Populacije umirovljenika i generacije treće dobi ima sve više, te bi se i ozbiljnije trebalo pozabaviti s organizacijom njihovog života, posebno onog društvenog i zabavnog, jer upravo ovako velik odaziv na valentinovsku zabavu to potvrđuje. 

Već od prvog takta glazbe za koju su ovo veće bili zaduženi "Kutjevački maligani" - Goran Jugović na klavijaturama i Marko Kraljević na gitari, vesele umirovljenice, kojih je bilo više i umirovljenici zauzeli su plesni podij koji nisu napuštali i uvijek je bio pun. Blok zabavne glazbe završava uvijek slavonskim kolima, tarabanom, kukunješćem, a bude i primjerenih bećaraca. Tek tada bude kratka pauza a pauza bude i za vrijeme večere, sve ostalo popunjeno je plesom. Naravno da je organiziran i ples srca, koji gotovo uvijek i spoji neke od do tada nepoznatih osoba, koje se zbliže kroz ples, jer naravno Valentinovo za to i služi.