Ponedjeljak, 27 Veljača 2023 13:05

13. ocjenjivanje kulenovih seka u Osijeku sa 47 uzoraka

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

OSIJEK - U organizaciji Udruge Donjogradski kobasičari iz Osijeka održana je 19. Donjogradska kobasijada, ocjenjivanje tanke mesne kobasice i 13. ocjenjivanje kulenovih seka na koje je prispjelo 47 kulenovih seka iz hrvatskih županija i BiH.

613782

 

Ocjenjeno je da su po kvaliteti kulenove seke dobre i ujednačene, te da se trend ljućih kulenovih seka nastavlja. Organizator smatra da su prije slavonske kobasice i kulenove seke bile podcijenjene, no da su po kvaliteti sve bolje i cijenjene kao fermentirani suhomesnati proizvod te i tražene kao delicija.

Požeški čuvari baštine iz Požege pozvali su pobjednike 13. ocjenjivanja kulenovih seka na 8. Festival kulenove seke u Velikoj koji se održava 25. ožujka i koji je i dalje najveća manifestacija i ocjenjivanje u RH i susjednim državama sa međunarodnim karakterom jer sudjelu natjecatelji iz 5 država..

Pozivaju se proizvođači da pošalju ili dođu osobno na ocjenjivanje kvalitete kulenove seke jer nema kotizacije za natjecatelje a ulaznica za cjelovečernju feštu i druženje je opet samo kulenova seka na natjecanju.

Fotografije s natjecanja: Zdenko Pušić, Glas Slavonijekulenova seka plakat