Utorak, 25 Travanj 2023 08:14

Odmaralište u Baški u pripremi za novu sezonu ljetovanja učenika

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - Grad Požega je u skladu sa željama svojih sugrađana odlučio objekt u vlasništvu Grada, na otoku Krku u mjestu Baška, prilagoditi potrebama djece i mladih kako bi im se omogućio što sigurniji, kvalitetniji i ugodniji boravak. Da bi se zadovoljili svi potrebni standardi, u postupku je rekonstrukcija kuhinje, izmjena instalacija, nabava nove kuhinjske opreme te adaptacija unutarnjih i vanjskih dijelova objekta.

Predstavnici Grada Požege u obilasku odmarališta snimili su nekoliko fotografija koje možete pogledati u prilogu. Građevinski radovi idu svojim tijekom te se očekuje početkom ljeta doček prvih učenika. Sezona ljetovanja planirana je od 2. srpnja, a učenici će ljetovati u turnusima od tjedan dana. Objekt će biti kapaciteta 50-ak ležajeva, a učenici smješteni u 6-krevetne, 4-krevetne i 2-krevetne spavaonice s vlastitom kupaonicom.

Ovim projektom Grad Požega želi razveseliti najmlađe sugrađane i svim učenicima s područja grada omogućiti odlazak na ljetovanje po pristupačnoj cijeni. U skladu sa socijalnim programom Grada Požege za 30 učenika će biti omogućeno besplatno ljetovanje.