Ponedjeljak, 01 Svibanj 2023 14:44

Na 12. "Požeškom kotliću" najbolji slavonski čobanac od 33 majstora skuhao Josip Andrijević iz Požege

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA - U Parku kraj Orljave, po lijepom i sunčanom danu uz tisuće posjetitelja na 12. "Požeškom kotliću" tradicionalnom natjecanju uz Praznik rada svoje znanje u kuhanju okušalo je 33 majstorice i majstora slavonskog čobanca. Natjecanje je otvorio požeški gradonačelnik Željko Glavić koji je zahvalio svima na velikom odazivu, kako majstora, tako i posjetitelja, Požežanki i Požežana. Dobro druženje i dobre rezultate svim natjecateljima poželjela je i požeško-slavonska županica Antonija Joztić.

Start za početak kuhanja dao je poznati gastro voditelj Boris Benčić, a svi natjecatelji su od organizatora Turističke zajednice grada Požege dobili potrebno meso za kotlić, a sve ostale potrebne začine i naravno svoje tajne kuhanja donijeli su sami. Direktorica TZ grada Požege Mirna Šimunović Svoboda istakla je da su svi natjecatelji dobili i sponzorske majice, a da su postavili i sajam obrtnika i OPG-a na ulazu u Park.

Istovremeno su lovci lovačkih društava iz Županijskog lovačkog saveza PSŽ kuhali preko 300 litara lovačkog čobanca od 4 vrste mesa, srnetina, divlja svinja, jelen i jelen lopatar. Ovaj čobanac se dijelio građanima uz napomenu da slobodno mogu ostaviti u kutijama po koji euro za humanitarnu namjenu, za Caritas Požega. Predsjednik ŽLS Branko Bertelović je izrazio svoje zadovoljstvo što su lovci sudjelovali u ovoj manifestaciji i za humanitarne svrhe.

Cijelo vrijeme trajanja manifestacije na velikoj pozornici nastupio je glazbeni band "Nevera band" koji su odlično zabavili natjecatelje, njihove ekipe i brojne posjetitelje.

Nakon dva i pol satnog kuhanja svi natjecatelji predali su svoje uzorke, a ocjenjivački žiri pod vodstvo Marijane Pranjić, glavne kuharice Hotela Grgin dol imao je težak zadatak. Marijana je istakla da su čobanci bili dobri, nekoliko čak i izvrsnih, a pobjednički je imao samo bod manje od maksimuma, ostali su se razlikovali samo po pod u kvaliteti. Po ocjeni žirija najbolji kotlić je skuhao Josip Andrijević iz Požege koji je imao i brojnu ekipu. Drugo mjesto zauzeo je Igor Dioši iz Orljavca, a treće mjesto Goran Mrazek iz Požege. Pehare i poklone pobjednicima su uručili zamjenik gradonačelnika Borislav Miličević i gradonačelnik Željko Glavić.