Petak, 26 Svibanj 2023 13:43

Dan otvorenih vrata požeške Vojarne 123. brigade HV - uz građane najbrojniji posjetitlji vrtići i učenici iz Požege

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - Povodom obilježavanja Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske te 32. obljetnice ustrojavanja HV-a, u petak 26. svibnja za građane se organiziraju Dani otvorenih vrata u vojarnama HV-a i gradskim središtima, ukupno desetak vojarni.

Povodom svečanog obilježavanja Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske te 32. obljetnice ustrojavanja HV-a, u petak 26. svibnja 2023. godine za građane  se diljem Hrvatske održavao Dani otvorenih vrata u vojarnama Hrvatske vojske i gradskim središtima.

Posjetitelji su u vremenu od 9:00 do 15:00 sati mogli razgledati izložbu vojne opreme, naoružanja i borbenu i neborbenu tehniku postrojbi Hrvatske vojske te borbena oklopna vozila.

IMG 3470U Vojarni 123. brigade HV u Požegi zatekli smo tri razreda učenika OŠ Julija Kempfa koji su bili jako radoznali, sa puno pitanja, a željeli su i isprobati sve, od boravka u šatoru do ulaska u borbena vozila. Na kraju ih je poslužilo i vrijeme, iako najavljena kiša nije padala, pa su svi na miru mogli obići cijeli tehničko-taktički zbor naoružanja, opreme i vozila.