Banner 750x94 panonika

HOE WebBanneri 750x250

Breadcrumbs

Utorak, 30 Svibanj 2023 17:12

Najavljen 17. "Sajam antikviteta" u pješačkoj zoni grada Požege 17. lipnja (subota)

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

TJEDNIK KRONIKA POŽEŠKO-SLAVONSKA I UDRUGA POŽEŠKI ČUVARI BAŠTINE ORGANIZIRAJU 17. „SAJAM ANTIKVITETA“ U POŽEGI  -

POŽEGA – Pješačka zona grada Požege ponovno će biti ispunjen šarenilom i starinama, još jednog u nizu,17. Sajma antikviteta u gradu Požegi, u subotu 17. lipnja od 9 sati. Pod pokroviteljstvom grada Požege i TZ grada Požege te Požeško-slavonske županije. Sajam antikviteta organizira tjednik Kronika požeško-slavonska i Udruga Požeški čuvari baštine te na taj način i grad Požegu približava onim srednjeeuropskim gradovima koji taj štih baštine i tradicije njeguju već duži niz godina.

Svojim šarenilom, ali i bogatstvom ponude privukao jeSajam antikviteta do sada tisuće posjetitelja, od kojih je uz Požežane uvijek bila i jako puno gostiju grada.  Sajam antikviteta već godinama plijeni pažnju kako samih izlagača i antikvara, izaziva i veliko zanimanje kupaca i ljubitelja starina, a sve više i među samim Požežanima kojih ima sve više i među izlagačima.

- Ovaj, 17. po redu Sajam antikviteta imat će rekordan broj, preko 50 izlagača na štandovima iz cijele Slavonije i Baranje. Svaki novi sajam donosi sve više domaćih proizvođača i izlagača. U početku je to bilo dosta stidljivo, pa smo imali više izlagača izvan naše županije, no sada se sve više odlučuju izložiti i predstaviti svoje proizvode obiteljska poljoprivredna gospodarstva, proizvođački obrti, domaće radinosti i proizvođači suvenira, ili pak oni kojima je njihov hoby polako počeo donositi prihode i stvarati novu djelatnost. Ovakvi sajmovi postali su doslovno potreba, ali i omogućavanje mladim ljudima da svoje ideje pretvaraju u stvarnost i možda svoje buduće zanimanje i posao. Naravno da oni štandovi sa antikvitetima uvijek plijene najviše pažnje, a na štandovima se uvijek dosta kupuje, razmjenjuje i prodaje - kaže u ime organizatora sajma, Vladimir Protić, urednik tjednika Kronika požeško-slavonska te dodaje da su stari Požežani sve više počeli izvlačiti iz škrinja svojih baka i predaka,ponuditi te stvari na otkup, posebno antikvarima koji dolaze iz Osijeka, s poznatog osječkog Sajma antikviteta.

Požeški 17. Sajam antikviteta bit će obogaćen i sa štandovima na kojima će izlagati  OPG-ovi, obrti i mali proizvođači autohtonih proizvoda, hrane i pića. 

Sajam antikviteta Požega 2023. bit će otvoren od 9 do 14 sati, a uz sajam bit će za građane i izlagače organizirana degustacija kulena sa 43. Požeške kulenijade.