Ponedjeljak, 30 Listopad 2023 09:16

U idućim danima očekuje se povećan promet vozila. Budite oprezni i sigurno doputujte na vaša odredišta!

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Blagdan Svih svetih i Dušni dan  -

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana brojni građani će u idućim danima obilaziti groblja, zbog čega se na području cijele države očekuje povećan promet vozila.

Pojačan promet očekuje se osobito na autocestama (posebice autocesti A3), državnim cestama te na graničnim prijelazima s Republikom Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom i Srbijom.

Gužve se uobičajeno očekuju i na prilaznim prometnicama grobljima i područjima oko njih, gdje će policijski službenici pojačano vršiti regulaciju prometa te nadzirati promet vozila i pješaka.

 Zbog brojnih parkiranih vozila uz rub prometnica i pješaka koji prelaze cestu ili se kreću uz njen rub, vozače upućujemo da se prilaznim prometnicama grobljima kreću uz povećani oprez i smanjenom brzinom kretanja, odnosno da prilagode brzinu vozila uvjetima i stanju u prometu.

Vozači se upućuju da pri dolasku u blizinu groblja ne parkiraju vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje, na način da ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu te parkiranim vozilom smanjuju uočljivost pješaka.

Pješaci, oprez!

Kako će se veći broj građana na groblja uputiti pješice, i pješake upućujemo na povećani oprez s obzirom da za većinu groblja ne postoje izgrađene pješačke staze te su pješaci prisiljeni se kretati uz rubove prometnica. Stoga posebno upozoravamo pješake na opasnosti prilikom prelaska prometnica i kretanja između parkiranih vozila.

Pozivamo sve sudionike u prometu na poštivanje prometne signalizacije kako bi na vrijeme i sigurno stigli na svoja odredišta te na taj način osobno pridonijeli da dani sjećanja na mrtve proteknu u miru i dostojanstvu.