Petak, 01 Prosinac 2023 10:21

9. "Prilika za sve" - izložba radova 88 učenika s poteškoćama posebnih odjela OŠ Julija Kempfa

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA -  Već tradicionalno u predblagdansko vrijeme, po 9. puta održana je prodajna izložba "Prilika za sve" koju organizira OŠ Julija Kempfa sa svim posebnim odjelima koje pohađa 88 učenika s poteškoćama u razvoju. Učenici, mentori i asistenti posebnih odjela i odgojno obrazovnih skupina Kempfove škole izradili su sa svojim prijateljima iz škole, sa razredne i predmetne nastave te u sklopu rada Učeničke zadruge "Prilika za sve". Svi predmeti su imali prodajni karakter, a donacijom posjetitelja u Sportskoj dvorani "Sokol" financirat će se dalji rad učeničke zadruge i kreativan rad učenika s poteškoćama.

Sve je na početku pozdravila ravnateljica Kornelija Sabljak, te istakla da kao škola koju pohađa 88 učenika s poteškoćama u razvoju, koji se školuju i do 21-ne godine ima puno problema, koje cijela škola u zajedništvu s ostalim učenicima, učiteljima, mentorima i brojnim asistentima u nastavi svladavaju i uspijevaju obrazovati sve učenike. Za slijedeću godinu koja će biti jubilarna 10. godina izložbe "Prilika za sve najavila je i nove sadržaje. Ispred grada Požege sve sudionike i posjetitelje pozdravila je pročelnica odjela za društvene djelatnosti grada Požega Maja Petrović.

U kulturnom programu na početku otvaranja izložbe nastupili su:

  1. učenice 7.8 posebnog odjela Klara, Samanta i Sara s pjesmom Cimet i čaj – mentorica Ivana Lekić
  2. učenici 2.a s igrokazom i pjesmom – mentorica Anita Franjić uz tamburašku pratnju mentora Nenada Kovačevića
  3. učenice Kempfove škole Lara i Karla ispred Umjetničke organizacije Plesne radionice Ilijane Lončar s autorskim koreografijama „Piano in me“ i „Svjetlo u tami“ – mentorica Ilijana Lončar
  4. tamburaški bend Glazbene škole Požege - mentor Saša Botički