Četvrtak, 21 Prosinac 2023 13:44

Adventski sajam na Trgu sv. Terezije Avilske u Požegi

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - Postavljen je i otvoren Adventski sajam u Požegi u organizaciji TZ grada Požega, koji je na iznenađenje svih Požežana postavljen na Trgu sv. Terezije Avilske ispred Katedrale. Na nešto više od 20 štandova prostor su našle i učeničke zadruge i udruge grada Požege, a na ostalim štandovima bogata je ponuda autohtonih proizvoda OPG-a i malih poduzetnika i obrtnika, od meda i mednih proizvoda, sireva, pekmeza, suhog voća, suhomesnatih delicija, rukotvorina i ručnih radova, drvenih kućanskih potrepština, narodnih nošnji, šešira i slavonskih reklji, suvenira, božićnih ukrasa i dr..

Od 11 do 13 sati očekuje vas i božićna kočija koja vas proveze ulicama grada Konjogojstvene udruge Požega. Danas je sajam upotpunila od 11 sati i Glazbena udruga Trenkovi panduri Požega koja je izvela niz božićnih i blagdanskih melodija i glazbenih brojeva za sva vremena u puhačkoj izvedbi.

Sajam traje tri dana, sve do 23. prosinca, subota. Posjetit će ga još nekoliko glazbenih skupina koji će muzicirati za Požežane, a najavljen je dolazak i Moto mrazova koji će darivati najmlađe, veliki donatorski koncert grupe Silente u petak i koncert Vesne Pisarović u subotu navečer.