Subota, 16 Ožujak 2024 08:48

Na manifestaciju Zeleno - plavo došlo 200-njak obrtnika iz cijele Hrvatske - družili se uz požeške domaćine

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - Grad Požega i TZ grada Požege već nekoliko godina uz obilježavanje Dana grada Požege i Grgureva organizira i manifestaciju "Zeleno - plavo" u kojoj sudjeluju obrtnici iz brojnih Udruženja obrtnika o Obrtničkih komora županije, te rukovodstva Hrvatske obrtničke komore.

Domaćini, grad Požega, TZ i Udruženje obrtnika Požega organizirali su odmah po dolasku delegacija obrtnika druženje uz svečanu slavonsku večeru u Svečanoj dvorani "Gloria".

Na početku ih je sve pozdravila direktorica TZ grada Požege Mirna Šimunović Svoboda, dobrodošlicu im zaželio predsjednik Udruženja obrtnika Požega Željko Pojer, te požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić. U ime svih obrtnika na odličnoj dobrodošlici i tradiciji koja se nastavlja u gradu Požegi zahvalio se predsjednik HOK-a Dalibor Kratohvil. Svim predstavnicima Udruženja i županijskih komora uručene su zahvalnice za sudjelovanje na manifestaciji Zeleno - plavo koja se održava 16. ožujka na Trgu sv. Trojstva. Što su sve pripremili građani Požege vidjet će to i još više okusiti brojne morske i kontinentalne specijalitete, na štandovima na Trgu sv. Trojstva..

Sve okupljene zabavljali su Tamburaški sastav Paori, a osoblje Svečane dvorane Gloria iskazalo se odličnom, pravom slavonskom večerom, koja je uz juhu s leber knedlama, kuhanom junetinom i piletinom sa hrenom i sosom od rajčice, imala i pravu slavonski sarmu, na kraju pečenog odojka na ražnju i zaista veliki izbor kolača i slastica. Naravno da je druženje uz sve odlične uvjete trajalo do kasnih noćnih sati, a i plesni podij je bio prepun.