Nedjelja, 26 Svibanj 2024 11:18

13. "Najduži stol" u Velikoj odlično popunjen brojnim specijalitetima i slasticama okupio puno posjetitelja

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

VELIKA - Ovogodišnji  13. Najduži stol u Velikoj bio je spreman u potpunosti u dužini od 300 metara a na stolovima je bila odlična popunjenost gotovo 60-tak izlagača hrane i pića. Na stolove iznijelo se zaista sve i svašta, posjetitelji su navirali u velikom broju, a organizatori su iznijeli podatak o prodanim 3.000 narukvica koje su uz posude i pribor zadužili uz kotizaciju od 5 eura svi koji su željeli degustirati hranu i piće. Svi su već obilazili stolove i pola sata prije i birali najbolja mjesta gdje su željeli probati nešto posebno, no čakalo se 19 sati kada je Gradska straža Požega pucnjem iz topa označila početak, organizatori su pozdravili sve goste, uzvanike, izlagače i zaželjeli dobar provod. Direktor TZ Zlatni Papuk Tomislav Galić istakao je da su zadovoljni oovogodišnjim Najdužim stolom koji se u Velikoj organizira po 13. puta. Nekada je stol bio i duži, ali ove godine bilježe rekordan broj prodanih narukvica i broj posjetitelja.

Iako je nekoliko godina Najduži stol u Velikoj popratila i kiša, ove godine imali su sreće i sve je prošlo bez kiše, ali uz oblačno vrijeme i najavu prognoze da kiša dolazi kasnije navečer. Dakako najveći red svih posjetitelja bio je na štandu gdje je ispečen vol na ražnju težak 500-njak kilograma koji je poklonila Općina Velika za sve posjetitelje. 

Dobro raspoloženi nakon kušanja slanih i slatkih delicija svi su se ubrzo okupili u velikom šatoru gdje je uslijedio koncert Cecilije. Da je zaista pravi show majstor pokazala je to ubrzo kada je podigla cijelu dvoranu na noge, svi su s njom pjevali i plesali, a izvodila je brojne, ali stare hitove koje publika pamti. Bilo je tu i njenih hitova od njezinih početaka, jer kako kaže ona je dijete požeškog festivala Zlatne žice gdje je i sve krenulo u njenoj pjevačkoj karijeri, ali i novih hitova i uspješnica. Gotovo tri sata Cecilija je držala sve u šatoru na nogama, nitko nije ni pomišljao da ide kući. Na kraju je sve u šatoru okupila u jedno veliko slavonsko kolo. Bravo za Ceciliju, ovo je bio pravi show i odlična zabava, a poslije koncertra su svi krenuli na fotografiranje sa Cecilijom.

Danas 26. svibnja je u sklopu manifestacije "Čuvajmo običaje zavičaja" na programu 32. Međunarodna smotra folklora koja će započeti mimohodom svih učesnika od 16,30 sati, a program predstavljanja i nastupa svih foklornih društava je pod velikim šatorom od 17,30 sati.