Četvrtak, 24 Travanj 2014 12:01

Učenici koji uče japanski jezik na japanskoj tv

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

JOŠ JEDNA POSEBNOST ČAGLINSKE ŠKOLE -

ČAGLIN - Japanska televizija Fuji TV posjetila je OŠ Stjepana Radića u Čaglinu, nakon saznanja da djeca u toj školi uče japanski jezik. Uče ga zahvaljujući učiteljici engleskog jezika Akiko Nishimoto Damjanović koja je svoju domovinu zamijenila idiličnim seoskim krajem sela Latinovac. Nastavu japanskog jezika uči 19 učenika od 3. do 8. razreda kao izvannastavnu aktivnost.
Ekipu japanske TV u školi je primila ravnateljica Slađana Švajda, a nazočili su jednom satu japanskog jezika. Kao gost došao je i komičar Eiko Kano koji je učenicima održao jedan sat japanskog jezika.
- Bilo je vrlo lijepo i zabavno, sviđa mi se što smo naučili neke riječi kojima se možemo koristiti i pomoću kojih se možemo lakše snaći, ako nekada budemo u prilici komunicirati s ostalim ljudima koji uče ili govore japanski jezik – rekla je Katarina Bošnjaković, učenica 8. b razreda, koja japanski jezik uči već drugu godinu.
- Ponosni smo što naši učenici imaju priliku učiti japanski jezik i tako po tome biti posebni i prepoznatljivi, ne samo u svojoj domovini, već i šire – rekla je Akiko Nishimoto Damjanović, učiteljica engleskog i japanskog jezika u čaglinskoj školi.
Na kraju ovog veselog posjeta, učenici i gosti su odigrali nogometnu utakmicu.

日本のテレビが日本語を勉強しているチャグリンの小学校を訪問