Srijeda, 02 Srpanj 2014 12:21

Mažoret i twirling kup te Plesni kup slavonske regije

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U DVA DANA DVA PLESNA NATJECANJA U DVORANI GRABRIK -

POŽEGA – Dva dana Sportska dvorana Grabrik ovog vikenda bila je prepuna plesača, malih i velikih, sa štapovima i bez njih u živopisnim kostimima i ostalim rekvizitima.

U subotu se održalo 5. Kup natjecanja mažoret i twirling plesa na kojemu su osim domaćih klubova iz Požege nastupile natjecateljice iz Pleternice, Velike, Murskog Središća, Nove Gradiške i Zagreba. Svi oni plesali su po zadanim elementima u solo, duo i grupnim nastupima. Natjecanje je otvorio dogradonačelnik grada Požege Darko Puljašić, te zaželio svim natjecateljicama uspješan nastup i dobro druženje u Požegi.

- Požega je drugi put domaćin ovom natjecanju čiji rezultati se verificiraju u Hrvatskom olimpijskom odboru i u savezu mažoreta i twirlinga. Natječu se u četiri mažoret i deset twirling kategorija. Osvojeni bodovi im se pribrajaju i time dobivaju bolju poziciju za sljedeću natjecateljsku godinu, kada se ponovno natječu za odlazak na europska i svjetska prvenstva – rekla je Marina Mihelčić, čiji studio i klub su ponovno domaćini natjecanja.

Plesni kup slavonske regije

U nedjelju održao se Plesni kup slavonske regije koji je okupio još više plesača u Sportsku dvoranu Grabrik. Osim plesača iz Požege, Plesnog studija Marine Mihelčić, Plesnog studija Ilijane Lončar, Plesnog studija Boa, nastupili su plesači Cvjetića glazbe iz Pleternice, Plesne skupine Extreme Pleternica, Plesna skupina Brestovac, Plesni studio iz Đakova, Plesni studio Nova Gradiška. Plesni kup otvorio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji je pozvao natjecatelje da pokažu na najbolji način ono što su naučili.

Prijepodne su se natjecale najmanje dobne skupine i nakon natjecanja proglašeni su najbolji, koji su najveselije dolazili na postolje. Medalje za prvo, drugo i treće mjesto dobili su u Maloj grupi Open 3 „Paukovi, „Šišmiši", i „Krokodili", u formaciji Open „Ciciban" „Kantice"; Mini Open grupa: „Kraljica pčela", „Tom i puno Jerrya", „River flows; Duo najmlađi: Anela Pauzner i Petra Gati, Nika Sertić i Vanesa Begović, Klara Ferić i Nia Barišić; Solo MTV mini: Hana Karautović, Lana Bartolović Leona Bošnjak; Mlađi Ciciban: „Loptu daj", „Festival" i „Plaža", Mala grupa Open 2: Strumpfovi, „Zaljubljeni žabac" i Misic Box N.G.; Najmlađi Solo open: Iva Radoš, Una Zubić i Dina Podobnik; Najmlađi Solo open 2: Dora Horvatović, Nia Barišć i Hana Kesić; Solo Mini Klasika: Nera Bakić i Jana Dvoraček; Solo open Mini 2: Ana Raštegorac, Lora Ledić, Ena Babić i Klara Potrebica.

Mažoretkinje grada Pleternice

Zapažen uspjeh na Kupu Hrvatske u mažoret plesu i twirlingu Požega 2014. ostvarile su pleterničke mažoretkinje, osvojivši 6 zlatnih, 8 srebrnih i 3 brončane medalje. Natjecale su se u slijedećem sastavu: Dora Barišić, Josipa Beljo, Arnea Čakalić, Klara Dumančić, Ana Kalaica, Leona Kaurinović, Petra Kaurinović, Ena Lucić, Karla Marinović, Iva Matković, Samantha Mijić, Katarina Miličević, Rebeka Mirković, Matea Mogušar, Magdalena Peić, Marta Praljković, Doris Rotar, Matea Samaržija, Ena Šaplek, Sara Šunjo, Ena Uremović i Mia Uremović.

- Uspješno su naše djevojke završile još jednu sezonu. S treninzima ponovo kreću početkom 8. mjeseca zbog priprema za europsko natjecanje koje će se ove jeseni održati u Slav. Brodu – istakla je Stella Lucić, članica udruge Mažoretkinja grada Pleternice.